المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 9 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 9 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
21112017
المكونات:
أولا العجينة:-
2كوب من الدقيق
– 1 كوب حليب دافئ
– 2 معلقة صغيرة ملح
– 2 معلقة صغيرة سكر
– 2 معلقة صغيرة خميرة فورية.
ثانيا الحشو:-
ربع كيلو لحمة مفرومة
– 1 بصلة صغيرة ومفرومة ناعما
– 4 حبات فلفل رومي – مكعب مرق ورشة ملح
– 1/2 طماطماية مقطعة صغير جدا
– رشة فلفل اسود
– جبن شيدر
– جبن موتزاريلا.

الطريقة:
اولا العجين
:- نضع الملح والسكر والخميرة علي ال2 كوب دقيق ثم نضع عليهم كوب الحليب الدافئ
– نقوم بعجن المكونات جيدا حتي تتماسك قوامها
– ثم نقسمها الي قسمين
– نضعها في طبق ونلفها بكيس بلاستيك ونضعها في مكان مقفول حتي تخمر جيدا ويتضاعف حجمها .
ثانيا الحشو:-
نقوم بتعصيج اللحمة المفرومة(هنقطع البصلة مكعبات صغيرة- فى حلة على نار متوسطة هنضيف معلقتين سمنة ونضيف البصل ونقلبه كويس لحد ما يتحول للون الذهبى -هنوطى النار ونضيف اللحمة ونفتتها كويس بمعلقة خشب – هنضيف البهارات ونقلب كويس لحد ما اللحمة يبقى لونها بنى فاتح
-هنسيب اللحمة على نار هادية وهنقلبها كل شوية لحد ما تنزل ميتها وتشربها تانى)
– ثم نضع الفلفل الرومي المقطع والطماطم المقطعة صغير جداا
– ثم نقلبها تقليبتان ثم نطفئ النار عليها ونتركها حتي تهدئ
نقوم بفرد العجين الطبقة الاولي ثم نقوم بوضعها في الصنية مدهونة زبدة
– ثم نقوم بحشوها ونضع الكاتشب
– ونضع رشة جبنة مونزريلا – ونضع رشة جبنة شيدر
– ثم نضع اللحمة المفرومة المعصجة
– ونضع عليها كاتشب مرة ثانية ورشة جبنة مونزريلا ورشة جبنة شيدر
– ثم نقوم بفرد الطبقة الثانية ونقوم بوضعها فوق الحشو
– ونقوم بقفلها تماما من جميع الجهات
– ثم نقوم بوضع رشة جبنة شيدر ورشة جبنة مونزريلا علي الوجه
– ثم نقوم بوضعها في الفرن علي درجة حراره متوسطة واتركيهم لمدة 15 دقيقة. ( نقوم بتشغيل الفرن علي درجة حرارة عالية قبل البدئ في الحشو) وبعد ما تستوي نقوم بفتح الشوايه حتي يحمر الوجه وتسيح الجبن ويسير لونه ذهبيا
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى