استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
14122010
هذه هى طريقه عمل الخروب المركز وعند التقديم للشرب يخفف بنسبه 1 خروب الى 3 ماء يعنى ربع الكوب خروب والباقى ماء ويارب يعجبكم
الخروب


By rollaamazo at 2010-12-14
المقادير

1 ك خروب غير ناعم وغير خشن 2 ك سكر
لكل كيلو سكر 2 ليمونه كبيرة او 2 جرام حامض ستريك ( ملح ليمون )

By rollaamazo at 2010-12-14
التحضير

1/ يخلط كيلو خروب مع كيلو سكر جيداً ويحمص فى اناء متسع حتى يتكرمل السكر ( على نار هادئه ) لمدة من 1/3 الى 1/2 ساعه .
2/ يضاف من 2.5 الى 3 لتر ماء ويغلى لمدة 1/3 ساعه على نار هادئه .
3/ التصفيه باستخدام شاشه مزدوجه ثم يضاف الى الطفل 2.5 لتر ماء ويغلى 1/3 ساعه اخرى ويرشح مرة اخرى .
4/ يضاف 2 كيلو سكر الى الرائق اى على المصفى ويتم التركيز على نار هادئه لمدة 10 دقائق ثم يضاف ملح الليمون ويغلى لمدة دقيقه .
5/ يعبئه فى زجاجات جافه نظيفه . ويتم التعبئه قبل ان يبرد وتغلق الزجاجات جيداولا تحفظ الزجاجات فى الثلاجه
وطبعا ممكن نعمل نص الكميات دى او ربعها يعنى مش لا زم كيلو خروب مره وحده
ويجب الاحتراس من النار ومن الاناء لأنه بيكون ساخن جدا أثناء التحضير وبالهناء والشفاء
منقووول
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
تعاليق
في 14.12.10 15:37نفرتيتي
جميله اوى تسلم ايديكانا ضيفت صور ايه رايك كده

بس بجد فى كتير اوى بيحبوا الخروب تسلمى يا اميرة
avatar
في 14.12.10 15:41mishmisha2
جميله اوي يا نفرت تسلم ايدك
الصور جميله وانتي احلي يا قمر
ميرسي ليكي
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى