شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
07082015
كريم كراميل

المقادير :
8 عدد بيضة
1 ½ كوب سكر
1 ½ معلقة صغيرة فانيليا
1 ½ معلقة صغيرة نشا
1 كيلو لبن كامل الدسم
طريقة التحضير :
فى الكاسارولا نضع نص كوب سكر على النار ونتركه لحد ما يتحول لكراميل ذهبى اللون.
فى صينية هنوزع الكراميل ويترك ليبرد.
فى الخلاط نضع البيض والفانيليا وكوب السكر ونضرب كويس.
فى حلة على النار هنضيف اللبن وندوب فيه النشا ويترك على النار لحد ما يدفى شوية.
نضع خليط البيض والسكر على اللبن ونقلب كويس اوى.
نضع الخليط السابق فى الصينيه اللى فيها الكراميل.
نضع الصينيه فى حمام مائى ساخن ونضعها فى الفرن لمده ساعه الا ربع تقريبا او الى ان يتماسك الكريم كراميل وياخذ لون.
نطلع الكريم كراميل من الفرن ليبرد ونقلبه بعد ما يبرد تماما ونضعه فى التلاجه .. وبالهنا والشفا.
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى