استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
24112013
خلطه كنتاكي السريه وطريقه عملها في البيت بالتفصيل


المقادير 
بهارات كنتاكى
خلطة بهارات كنتاكى
مقادير خلطة بهارات الكنتاكى بالصور وبالمعلقة:

ملعقة طعام بابريكا (فلفل أحمر حلو بودرة)
2 ملعقة طعام ثوم بودر
2 ملعقة طعام بصل بودر
ملعقة طعام روز ماري.
ملعقة طعام أوريجانو او زعتر
ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة
ملعقة صغيرة بردقوش
ملعقة صغيرة ونصف زعتر
3 ملاعق طعام سكر بني
3 ملاعق طعام بقدونس جاف ومهروس
ملعقة صغيرة فلفل اسود
2 ملعقة طعام مكعب خلاصة مرقة الدجاج مفتت أو 2 مكعب او كيسين مرقه فوريه
كيس بودرة شوربة طماطم (مثل من ماجي أو غيره).
تخلط جميع المقادير السابقة ونتبع خطوات عمل الكنتاكى كما فى الرابط التالى

الطريقهالطريقه 
أولا خلطة دجاج كنتاكى فى الرابط التالى خلطة بهارات الكنتاكى

يتم خلط التوابل مع بعضها ونأخذ جزء منها نتبل به الفراخ بعد ما نسلقها نص سلقه وتنقعى الفراخ بالخليط المتكون من علبه زبادى او نص كوب لبن رايب الاتنين نفس النتيجه مع معلقه ونصف من خليط التوابل

ونتركها مالايقل عن 3او4ساعات بالتتبيله دى

للقلى فى طريقتين كلاهما حلو

هتجيبى بياض بيضتان مع معلقه من التوابل دى و3ملاعق دقيق اصفر بتاع دزة صفرا ومعلقتين كورن فليكس مجروش ومعلقه دقيق

الطريقه تربى بياض البيض وتحطى عليه دقيق الذرة والدقيق العادى والكورنفليكس

وبعدين تطلعى الفراخ من التتبيله وتوضع فى الخليط الى هيفكرك بخليط القرنبيط تحطى بالخليط دا وتقلى بالزيت الى فى الاول يكون نار عاليه وبعدين وطى خالص لحد ماتستوى وتحمر

دى طريقه

الطريقه التانيه تطلعى الفراخ من الخليط على دقيق ثم بيض ثم البقسماط المكون من دقيق ابيض ودقيق ذرة اصفر وكورنفليكس مضاف لهم معلقه من بهارات الكنتاكى الى عملناه فى الاول

وتقلى فى الزيت بنفس الطريقه زيت سخن وتوطى عليه لحد ماتتحمر

لا تنسى طبعا انك تقطعى الفرخه على 8اجزاء او 10
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى