استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
02102010
طبعا كلنا بنموت ف الشاورمة وخصوصا بتاعة المحلات لانها بتيقى روووووووعة ايه رايكم نجرب وعملها ف البيت اكييييييييد هبقى احسن بكتيررررررررر لاننا هنكون عارفين ومتاكدين من مصدراللحمة والذى منه يلا تعالو اقلكم هنعملها ازاى


المقادير
1 كيلولحم ويستحسن تكون فلتو عشان تستوى بسرعة لومفيش يبقى لحم كندوزضغيرة

فلفل الوان
1/2كيلو طماطم
بصل مقطع شرايح
حزمة بقدونس

التتبيلة
1/2 كوب خل/ 2كوب زبادى/ملح وفلفل/كمون/زعتر/جنزبيل/روزمارى/سنةقرفة/بهارات لحم/شطة/بصلاية+طمطماية مضروبين ف الخلاط

الطريقة
هنقطع اللحم قطع ضغيرة ورفيعة ونحطها ف التتبيلة ونسيبها لمدة 24ساعة

3او4 ملاعق سمنة ونسيحهم ف صينية ونحط عليهم اللحمة بالتتبيلة بتاعتها ونقلبهم مع بعض ولوعندك لية قطعيها حتت ضغيرة وحطيها معاهم هتخلى طعمها روعة وتسيبيها لحد اللحمة ماتشرب المية بتاعتها

وعقبال اللحمة ماتستوى هنجيب كام بصلاية كده يعنى ممكن 4 والفلفل الالوان ونقطعهم شرايح طولية ورفيعة ونحط عليهم معلقتين سمنة وشوية ملح وفلفل ونحطهم ع النار شوية لحد مايدبلو اوعى تسيبيهم يتحرقو يدبلو بس

طبعا كده اكيد اللحمة شربت ميتها واستوت ونزلت السمنة بتاعتها هنجيب بقا الفلفل والبصل بعد مادبلو ونحطهم عليها ونقلب


وبعد كده نقطع البقدونس ضغير و2طمطماية ونشيل منها البذر ونحطم بردو عليها ونقلب وبعد كده ندخلم الفرن ربع ساعة او نحط الصينية تحت الشواية مجرد انها تحمر شوية وتنشف حبة

وبعد كده هاتى عيش كيزر وحطى فيها معلقة طحينة وحطى عليها الشاورمة ومتنسيش الشيبسى
وعيشى حياتك بقا شوية مع السندوتشات
بجد بجد هتلاقوها تحفة واحسن من بتاعة بره والطعم هو هو ولا تقوليلى ابوحيدر ولا مؤمن
وبالهنا والشفا
ال تجربها تقلى رايها ايه بصراحة عجبتها ولا لاء
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
تعاليق
تسلم الايادي

رائع بجد
avatar
بجد بموت في الشاورمه وخاصه بتاعه ابو حيدر هههههههههه جوعتينى هروح بكره ليه بقي اكل تسلم ايديكى هجربها ان شاء الله
avatar
وانا مستنية التجربة والنتيجة بس متنسيش تقوليلى
yum yum yum
shaklha gamda awy
ins ha3mlha
merci ya amar
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى