شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
08022013
المـــقـــاديــــر:
3 كوب جوز هند مبشور
2 كوب دقيق
1 وربع كوب سكر مطحون
1 كوب سمن مذاب
3 بيضات
نصف كيس بيكنج باودر
كيس فانيليا
لوز أو فول سوداني أو كرز للتزيين
.


.

.
.
الــطـــريــقــة:
يوضع
البيكنج بودر على الدقيق ويُقلب - يوضع البيض في وعاء كبير وعليه
الفانيليا وعليه السكر المطحون ويُرب جيدًا (ياسلام لو مضرب كهربائي - لكن
وفقًا للنظريات السابقة ضربتهم في الخلاط= نفس النتيج)

.
وبعدها يوضع الدقيق والجوز والسمن ويعجن جيدًا
.
العجينة تكون لينة وتترك قليلاً حتى تتخمر
.


.

.
نحضر صينينة وندهنا بالسمن أو يمكن وضع ورق زبدة بدل السمن ، ونقوم بعمل كور صغيرة ونرصها بعيد عن بعضها ونزينها باللوز أو الكرز أو الفول السوداني كالآتي:
.


.

.
.
ندخلها إلى الفرن على نار هادئة جدًا ونتركها حتى تتحمر (بس مش قوي عشان ماتتحرقش) ولما تتحمر نشيلها وبالهنا والشفا
.


.

.
.
طبعًا سؤال يتبادر إلى أذهانكم الآن ..
المفروض إنها تطلع كور زي الكحك كده .. دا المفروض بس حضرتي استعجلت على العجينة وماسبتهاش تتخمر وكمان رصيتها جنب بعضها في الصينية ، قامت طلعت بهذا الشكل الجميييييل وغير المتوقع ههههههههه
.


.
ما تخافوش كان طعمها هي هي لكن تشبه المعين ولا تشبه الدائرة (أهم حاجة الطعم)
.


.
عجبتكوا ولا إيه؟؟؟
أكيد أيوة طبعًا
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى