المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 21 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 21 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
16012012
طريقه عمل سمبوسك جميله مبتشربش زيت




المقادير

3 كوب دقيق - 4 ملاعق طعام زيت -3 ارباع كوب ماء -نصف ملعقه صغيرة سكر - ملعقه صغيرة ملح - 1 ملعقه طعام بيكنج بيكنج بودر

الحشوات
ممكن : عصاج بسله + جزر
او بطاطس مسلوقه وهروسه +ملح+فلفل +قليل من الشطه _رشه سماق
او جبن رومى مبشور
او جبن ابيض مهروس +قطع فلفل اخضر+ قطع زيتون اسود
او حشوة السبانخ (نشوح ملعقه طعام بصل مبشور فى قليل من الزيت -نضيف له فص ثوم مفروم ونشوحه معه ونضيف قليل من الصنوبر ونقلب - نضع السبانخ المقطعه فى مصفاه على حمام بخار علشان تتدبل وننزلها ونضغط عليها باليد قليلا تنزل ماءها ثم نضيفها على البصل والثوم ونقلب - نضيف ملح وفلفل وسماق ونتركها تبرد)

الطريقه

ننخل الدقيق ومعه السكر والملح والبيكنج بودر
نضيف الزيت والماء ونعجن
هاتتكون عجينه لينه سهله التشكيل
نتركها ترتاح 10 دقايق

نرش قليل من الدقيق تحت العجينه ونبدا نفردها بالنشابه بسمك رفيع
اقل من نصف سم والعجينه هاتتفرد معاكى بسهوله جدا
نبدا نقطعها بقطاعات او باى شىء مناسب عندك مثل غطاء الخلاط مثلا لتعطيكى حجم معقول للدوائر
نبدا نحشى الوحدات ...كل نوع حشو نميزة بشكل لسهوله الاختيار بين المذاقات اثناء التقديم
مثل مايظهر فى الصوره



الشكل المثلث الكبير بالعصاج والبسله و الجزر
الشكل المثلث الصغير بالجبن الرومى المفرومه
شكل القطايف جزء منها بحشوة الجبن الابيض وجزء بحشوة البطاطس
شكل الفيونكه بحشوة السبانخ

بعد الحشو نضغط على اطراف الوحدات جيدا لتلتصق ببعضها
ثم ندخلها الثلاجه نصف ساعه قبل القلى
نقليها فى زيت غزير ساخن لتاخد لون اشقر او احمر فاتح جميل
مش بتاخد وقت ابدا ..بتستوى بسرعه
ننشلها من الزيت ونصفيها على ورق مطبخ
مش هاتلاقى تحتها ولا نقطه زيت لانها ببساطه زى ماذكرت فى العنوان
مش بتشرب زيت ابدا
بتطلع هشه وطريه مع قرمشه خفيفه جدا من برة

جربوها فهى تستحق التجربه
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى