المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 23 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 23 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
20092011


فطائر اللحم
المقادير:
لعمل العجين:


  • كوب زبد
  • 3 كوب دقيق
  • 2 صفار بيض
  • ملعقة صغيرة كركم
  • 3/4 كوب ماء مثلج
  • 1/2 ملعقة صغيرة ملح


للحشو:


  • 1/2 كيلو لحمة مفرومة
  • بصلة متوسطة مفرومة
  • 3 ملعقة كبيرة زيت
  • 2 ملعقة كبيرة ماء
  • 1/4 كوب بقسماط
  • ملح وفلفل
  • 1/2 ملعقة صغيرة زعتر


الطريقة:
1- اخلطي الدقيق والملح والكركم واعجنيهم مع الزبدة في العجانة.

2- اخفقي الصفار مع الماء وحطيهم على العجين تدريجيا، واستمري في العجن لحد ما تبقى العجينة ناعمة.

3- لفي العجين في بلاستيك وحطيه في التلاجة لمدة نصف ساعة علشان يتماسك.

4- في الوقت ده حضّري الحشو: شوحي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق لحد ما لونه يبقى دهبي، وبعدين حطي اللحمة المفرومة.

5- قلّبي اللحمة مع البصل لحد ما يبقى لونها بني وبعدين حطي الزعتر وقلبيها وسيبيها لمدة 10 دقائق لحد ما اللحمة تستوي.

6- تبّليها بالملح والفلفل، ولو اللحمة لسه فيها سائل ممكن تحطي البقسماط وقلّبيها وسيبيها تبرد.

7- لعمل الفطائر: طلعي العجين من التلاجة وسيبيها تبرد لمدة 10 دقائق.

8- افردي العجين على سطح مرشوش دقيق وقطّعيه بالشكل اللي انتي تحبيه.

9- اخفقي البيض والماء وادهني به أطراف الفطيرة وحطي كمية من الحشو على أحد الطرفين.

10- اقفلي الطرف التاني واضغطي عليه بطرف شوكة.

11- رصي الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت، واخبزيه في الفرن لمدة
30 – 35 دقيقة، وممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي، وكمان ممكن
تعملي مكرونة بالصوص الأبيض، وبالهنا والشفا.



ملحوظة:
ممكن تغيري في الحشو، مثلا سبانخ بالجبنة أو فراخ أو خضروات.

مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى