المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 19 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 19 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
27032011
طريقه عمل الملبن بالمكسرات


ياترى فاكرين الملبن والانسيتوه مع زحمة الحلوى الغربيه

الملبن من اجمل الحلوى واسهلها

افتكرته النهارده وطبعا افتكرتكم

بيسموه فى الشام حلقوم

الاتراك بيعملوا الملبن من اى حاجه ورائع

انا اكلت ملبن جزر تركى اكثر من رائع

ايه رايكم نعمل ملبن ؟؟؟

هايحبوه الاطفال جدا وخاصه لو كان ملون بالوان طبيعيه شكله مغرى جدا

واى حاجه فى البيت افضل مليون مرة من الشارع

اسفه للاطاله

نبدا بعمل الملبن


المقادير

2 كوب سكر - 2 ملعقة نشاء كبيرة (كورن فلاور ) كوب ماء - زرة ملح ليمون - مكسرات جوز وبندق - اى روائح انتىبتحبيها ماء زهر او ماء ورد او فانيليا
اللوان طبيعيه لو حبيتى تعمليه ملون

الطريقة

نضيف السكر للماء ونرفعه على النار واول مايدوب السكر فى الماء نضع ملح الليمون والنشاء بعد اذابته فى ملعقتين ماء
ونبتدى فى التقليب على نار هادية وده بياخد فترة او مانحس انه بقى سميك نضع الماءالزهر ونقلب ونغلق النار



نضع المكسرات طبعا تكون محمصة ومقشرة



نحضر طبق ونرشه بالنشاء مع سكر بودرة ونضع فيه الملبن
هانصب الخليط فى صنيه طويله بعد دهنها بزيت عديم الرائحه

اتركيها تبرد وبعدين ادخليها الثلاجه للتجلد)ممكن نضيف فستق او جوز





قطعيها مربعات او لو عندك اشكال قطاعات استخدميها على شكل قلوب او مكعبات
أو

ونلف نعمل منه رول قطره حسب ماتحبى انا هنا صغرته علشان يبقى قطع صغيرة
ونقطعه بعد مايبرد ويتماسك



وتقدم باردة أو يحتفظ بها في علبة مغلقة جيدا لحين الاستخدام مع وضع طبقة عازلة من ورق الزبدة او القصدير بين كل طبقة والثانية.. ويقدم على ورق دانتيل



أتمنى ان ينال اعجابكم

مع حبى وتقديرى

منقول
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى