استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
04032011
المقادير


-2كوب دقيق
-بيضه
-2 ملعقة طعام حليب بودرة
-ربع ملعقة بيكنج باودر
-ملعقة شاى خميرة فوريه
-ربع ملعقة شاى ملح

-من نصف الى ثلاثة ارباع كوب ماء(حسب نوعية الدقيق) بحيث تكون عجينه رطبه نوعا ما






تعجن جيدا وتلملم او تجمع بقليل من الزيت وتترك لترفخ او تختمر فى صحن مدهون بالزيت لمدة ساعه ونصف







هذه العجينه بعد ان رفخت او اختمرت



شكليها اصابع صغيرة واتركيها ترتاح لمدة ربع ساعه فقط



هذه الصورة بعد ان ارتاحت السندويشات



أقليها فى زيت نباتى واتركيها فى مصفاة قليلا ، ثم ضعيها على مناديل المطبخ (حتى تتخلص من الزيت الزائد )



جهزى الحشوة التى تحبين ،،أنا هنا استخدمت التونه ووضعت معها طماطم مقطع صغيرااا وكذلك خيار وأضفت عليها عصير نصف ليمونه ،،ممكن إضافة الشطه



هذه بعد ان حشيتها ،،صورة قريبه ، انتبهى السندويشات قوامها اسفنجى



الفركسيه (السندويتشات المقليه في الزيت ) له شعبيه واسعه عند الأطفال

بالهناء والشفاء

مع التحيه
مُشاطرة هذه المقالة على:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive
تعاليق
avatar
واااااااو بجد روعة وسهلة اوى انا هجربها
avatar
tslam edekyyy ya gamelaa
فعلا فكره جديده و لذيذه بس بعد ما بينزل الزيت اللى فيها مش بتبقى تقيله شويه لأنها برضه هايفضل فيها زيت مش هايروح اللى بينزل الزياده بس و اكيد هاتبقى غير الفينو العادى, مجربتيش تخبزيه فى الفرن بدل القلى؟؟؟بس بجد تسلم ايديكى شكلهم حلو اوى
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى