منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
emy ghanem
اميره فضيه
اميره  فضيه
رقم عضويتك : 9301
عدد المساهمات : 4048
الاوسمه :
08022011
طرق حفظ الخضروات في الفريزر لغير موسمها

الملـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوخية
بعد ما تخرطيها تكوني محضرة مرقة فراخ او لحمة او اي نوع المهم مرقة وتكون باردة شوية تاخدي بمعلقة الغرف مرقة وتسكبي على الملوخية اللي طبعا مجهزاها فطبق عميق شوية وتقلبي الملوخية مع المرقة كويس جدا وتكون متماسكة القوام يعني تحطي المرقة بشويش وبحذر بتوضيح اكتر تكوني كإنك بتبليها بالمرقة وتحطيها فاكياس على قد الوجبة اللي متعودة تستخدميها وتحطيها في الفريزر ولما تحبي تستخدميها تعملي المرق بتاعتك عادي وتحطي الملوخية عليها وبعدها التقلية وبالهناوالشفا
ثانياالبامية)
بعد غسلها وتنشيفها تقمعيها وتاخدي حلة تضعي فيها مية وتخليها تغلي وتضعي فوق الحلة مصفى وتحطي فيها البامية وتغطيها لمدة 10دقايق واحيانا بخليها ربع ساعة وبعدين ننزلها من المصفى فحاجة واسعة شوية عشان تبرد كويس ثم تحطيها فأكياس على قد وجبتك طبعا وتحطيها في الفريزر وانا بقولك (على قد وجبتك )لأن ما ينفعش نطلع الحاجة من الفريزر وبعدين ندخلها تاني لأنها ممكن تبوز او تفقد قيمتها الغذائية.
كذلك نفس الطريقة مع البسلة والفاصوليا الخضراء المهم في اتباع الطرق دي هي نظافة الخضار كويس جدا وعدم طهيها فترة طويلة على البخار لازم نعرضها للبخار فقط 10دقائق عشان ما تفقدش قيمتها الغذائية لما تيجي تخرجيها من الفريزر وتطبخيها.انا شخصيا بأعمل الطرق دي فكل مواسم الخضار ومضمونة جدا وطعم الخضار المطبوخة كأنها طازجة وبالهنا والشفا
منقول
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تعاليق
avatar
تسلمي يا ايمى موضوع حلو فعلا كلنا محتاجينه
تسلميلى انتى ياكوكيه
teslamiii,,, tab we el fakhaa?
avatar
تسلم ايديكى ياايمى ياقلبى موضوع حلو اوى
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى