منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 56 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 56 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

طريقة عمل الكبدة الاسكندراني

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

07022011

مُساهمة 

???? طريقة عمل الكبدة الاسكندراني




[
>المقادير
:[/color][/size]

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق

البهارات شطة ( فلفل حار ) ، كمون ، كزبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع
شرائح
طماطم مقطعة
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة [/font][/b]
[b][font=Arial]الطريقة :

- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و
الملح ، و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .



- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق
ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد
أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و
نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .





و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و
تتحمر فى زيتها.

- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء
والبطاطس المحمرة .

<

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

طريقة عمل الكبدة الاسكندراني :: تعاليق

مُساهمة في 07.02.11 19:18 من طرف فتاة الاحزان

تسلم ايديكى بصراحه انا لما شوفت الصور جوعت ههههههههههه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 07.02.11 20:35 من طرف noor elkadah

و انا برده ....هههههههههههههه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 07.02.11 20:36 من طرف Seham Mohamed

يسلمو مروركم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 07.02.11 20:46 من طرف Sandro

هههههههههههه تعالي للاصل بقي يا سهام
انا اسكندرانية والكبدة مش بتتعمل كده خااااااااااااااااااااااالص
مش بيتحط في طماطم اصلااااااااااااااا ولا بتتقطع شرايح ديه بتققطع قطع صغيرة
ولا بيتحط عليها كزبرة خاااااااالص
وبعدين مفيش حاجة اسمها تقعد يوم كامل في التتبيلة لالالالالالالالالالا

انا اتعرض وبشدة ديه مش اسكندراني خااااالص

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى