منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
avatar
Seham Mohamed
اميره رائعه
اميره رائعه
رقم عضويتك : 17493
عدد المساهمات : 325
الاوسمه :
07022011

???? طريقة عمل الكبدة الاسكندراني

تقييم المساهمة: 100% (1)
[
>المقادير
:[/color][/size]

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق

البهارات شطة ( فلفل حار ) ، كمون ، كزبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع
شرائح
طماطم مقطعة
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة [/font][/b]
[b][font=Arial]الطريقة :

- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و
الملح ، و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .



- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق
ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد
أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و
نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .





و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و
تتحمر فى زيتها.

- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء
والبطاطس المحمرة .

<
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

avatar
في 07.02.11 19:18فتاة الاحزان
تسلم ايديكى بصراحه انا لما شوفت الصور جوعت ههههههههههه
و انا برده ....هههههههههههههه
avatar
يسلمو مروركم
avatar
هههههههههههه تعالي للاصل بقي يا سهام
انا اسكندرانية والكبدة مش بتتعمل كده خااااااااااااااااااااااالص
مش بيتحط في طماطم اصلااااااااااااااا ولا بتتقطع شرايح ديه بتققطع قطع صغيرة
ولا بيتحط عليها كزبرة خاااااااالص
وبعدين مفيش حاجة اسمها تقعد يوم كامل في التتبيلة لالالالالالالالالالا

انا اتعرض وبشدة ديه مش اسكندراني خااااالص
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى