وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

  طريقة عمل المقلوبه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
25012011
مُساهمة طريقة عمل المقلوبه


المقادير

رز امريكى ( رز بسمتى ) ممكن تستبدليه برز مصرى بس مش حيدى نفس الطعم لان المقلوبه ما تبقاش مقلوبه الا بالرز الامريكى
لحمه ضانى او لحمه بقرى او فراخ
باذنجان
بطاطس
ممكن قرنبيط لو عايزه
فصين ثوم و شويةصلصة طماطم

الطريقه

اول خطوه تسلقى اللحمه او الفراخ بس تتطلعيهم ناقصين سوى عشان حيكملو سواهم مع الرز والخضار
وياريت لو تضيفى فى مية السلق فصين حبهان , عودين قرنفل , حتة قرفه , ورق لورى , روز مارى حاجات من اللى تدى ريحه وطعم للشوربه
الخطوه التانيه تقطعى الباذنجان والبطاطس شرائح متوسطة السمك وتحمريها تحميره خفيفه فى الزيت عشان هى كمان لسه حتكمل سواها مع اللحمه والرز
الخطوه الثالثه تحمرى فصين الثوم وتحطى عليهم الصلصه وتسيبيها تتسبك كويس وبعدين تزوديلها الشوربه بمقدار لكل كباية رز كبايه ونص شوربه
الخطوه الرابعه تجيبى الحله ياريت تيفال ولو ما فيش تقصى ورقة زبده على قد قعر الحله وتحطيها عشان الاكله ما تلزقش وانتى بتقلبيها
وتبتدى ترصى راق بطاطس راق رز راق باذنجان رز لحمه وهكذا ممكن تضيفى اول راق شرايح طماطم و ياريت تخلى اخر راق خضار مش رز
والرز يكون نى زى ما هو ولو فراخ تقطعيها
وبعدين تزوديلهم الشوربه بعد ما تظبطيلها الملح والبهارات وتحطيها على نار عاليه شويه لحد الرز ما يتشرب لكن قبل ما ينشف يعنى وهو لسه فيه شوية شوربه تهدى النار وتسيبيه ربع ساعه وبعدين تطفى النار وتسيبيه فى سخونيته شويه عشان يكمل سوى من غير ما يلزقش
وبعدين تقلبيه فى طبق التقديم وحاولى تحافظى على شكله
ممكن تزينيه بصنوبر محمر
وتقدميه مع سلطة زبادى ( زبادى , نعناع ناشف , ثوم , زيت زيتون , ملح , خيار مبشور )



كاتب الموضوع : فاطمة الزهراء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

طريقة عمل المقلوبه :: تعاليق

رد: طريقة عمل المقلوبه
مُساهمة في 25.01.11 16:43 من طرف emy ghanem
روعة بطتى هعملها لانى عمرى ماعملتها
رد: طريقة عمل المقلوبه
مُساهمة في 25.01.11 22:09 من طرف فاطمة الزهراء
ان شاء الله تعجبك وبألف هنا وشفا ياقمر
 

طريقة عمل المقلوبه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: طبخات واطباق رئيسيه بكل اللغات-
انتقل الى: