منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المواضيع الأخيرة
» شركة يونيفورم بمصر_ موديلات لارواب التخرج والكاباتUniforms Company in Egypt
اليوم في 17:34 من طرف joka.jaky

» uniformالاميرة لجميع انواع اليونيفورم(نورد لكل الدول العربية)Uniforms Company in cairo
اليوم في 16:46 من طرف joka.jaky

» متخصصون في تصنيع ملابس التخرج Graduation(ارواب التخرج-الكابات-أوشحة)01200561116
اليوم في 16:16 من طرف joka.jaky

» تفصيل اي زي موحد بمصانعنا لكبرى الشركات والمؤسسات بالقاهرة والدول العربية
اليوم في 15:11 من طرف joka.jaky

» تفصيل جميع انواع اليونيفورم(مصنع السلام)تصنيع لحساب الغيرUniforms factory in cairo
اليوم في 14:33 من طرف joka.jaky

» البحوث الكمية
اليوم في 14:23 من طرف وائل ربوع

» افضل شركة تشطيب ( عقاري للاسكان والتشييد والتطوير العقاري 01020115119)
اليوم في 13:44 من طرف besa

» التنظيف الممتاز يبدأ بخطوة
اليوم في 13:40 من طرف وائل ربوع

» مطابخ ( لسنا الوحيدون ولكننا الافضل مطابخنا ترضى جميع الاذواق 012445057 - 224759390 )Acrylic
اليوم في 13:39 من طرف minamrmr

» افضل شركة تشطيب ( عقاري للاسكان والتشييد والتطوير العقاري 01020115119)
اليوم في 13:24 من طرف lolomagdy

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 52 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 52 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

طريقة عمل السجق

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

14012011

مُساهمة 

default طريقة عمل السجق




بسم الله الرحمن الرحيم


السلام عليكم ورحمه الله وبركاته







النهارده عملت لكم سجق
بتاع الجزار

بدل ماتشترى سجق من الجزار
اعملى فى بيتك واضمنى نظفته
واضمنى اللحم اللى جوه
وتمتعى باحلى سجق من صنع ايدك

هتجيبى المنبار او يسمى العسبان

وتنظفيه كاالاتى
عرفه الخلا الطويله اللى بنشوى عليها الكفته
او اى سيخ رفيع
ونضعه على اول طرف العسبان اللى هو المنبار
وندخله ونقلب العسبان عليه
وبكدة اللى جوه هيكون بره
ونضفى بظهر السكين بشويش
علشان مش ينقطع منك
واغسليه كويس جدااااااااااا
وارجعى اقلبى تانى
بنفس الطريقه بوضع سن السيخ الرفيع او الخلا الطويله
واسحبى المنبار عليه حتى ينقلب لوضعه الاول
واللى بتعرف تنظف العسبان
فهمانى طبعا واللى مش تعرف تحاول تتعلم

نيجى بقا للحم


كيلو للحم
فص ثوم واحد مقطع صغير وبعدها دقى فى الهون او افرميه
المهم يكون ناعم

2معلقه كبيرة بهارات سجق
من عند العطار اطلبى شويه بجنيه
ملح حسب الرغبه
2معلقه فلفل اسود
2بهار للحم
نصف معلقه جوزة الطيب

واخلطى المقادير مع اللحم ولو حباتى
تفرمى حتت ليه

وحطيها يبقا تمام حسب الرغبه


وبعد خلطهم جيداااااااااا
تضعي اللحم فى وعاء به فجوه
المحقن
ودخلى اللحم حتى يمتلىء
المنبار باللحم

منقول

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

طريقة عمل السجق :: تعاليق

مُساهمة في 14.01.11 16:32 من طرف فتاة الاحزان

تسلم ايديكى ياام يوسف

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 14.01.11 17:24 من طرف كليوباترا

تسلم ايديكى بجد ياريت نعمله بدل عك بري ربنا يكرمك ويجازيكى الف خير

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى