وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 الكسكسي الليبي بالخضار و اللحم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
23072016
مُساهمةالكسكسي الليبي بالخضار و اللحم



** اولا : الخضار واللحمة:
-- بصلة كبيرة تفرم فرم خشن وكبير وتشوح فى مادة دهنية وبعدين نزل عليها بكمية من الحمص المنقوع قبلها بليلة مقدار كوب تقريبا ,, وبعدين اللحمة او الفراخ وتاخد رشة بابريكا وفلفل اسود وبهارات لحمة او فراخ ,,

...-- يضاف عصير طماطم حوالى نص كيلو طماطم ومعلقة صلصة ويترك لحد ماللحمة او الفراخ تقرب بتستوى وطبعا لو احتاجت مية نزودها

-- يضاف الخضار المقطع قطع كبيرة يعنى مثلا البطاطس والكوسة والجزر والبروكلى والقرع كمان بيبقى حلو جدا فيه كله يكون مقطع انصاف كبيرة وقرن شطة حامى بيخليه تحفة وياخد غلوة وبعدين توطى النار وتسيبيه يستوى تماما ..

** تحضير الكسكسى :
لو هتستعملى الجاهز ,, الكيس لو كيلو تحطيله 2 كوب ماء او كمية الماء المكتوبة على العبوة + 2 ملعقة كبيرة زيت ) وتقلبيه كويس بمعلقة خشب وتسيبيه 3 دقايق بس يشرب المية ,,
وبعدين يرفع على النار فى حلة البخار او لو معندكيش تبقى مصفاة المكرونة تحطيها على حلة مناسبة يكون فيها كمية قليلة من الماء وتغطى عليه على نار هادية ويقلب من حين لآخر بالشوكة لحد مايستوى تماما وتلاقيه بقى طرى وجاهز للأكل ,,

بعد ماتشيليه من على النار اقلبيه فى طبق عميق كبير وضيفيله معلقة صغيرة ماء زهر ودى تكة من ماما بيخليه تحفة ونكهته مميزة ومعلقة سمنة ,, وطبعا هنكون عملنا الخضار وجهزناه هناخد كبشة من صلصة الخضار ونسقى بيها الكسكسى ودى اللى هتخليه مغربى جدا وطعمه مختلف عن الكسكسى بتاعنا العادى لحد مايشربها الكسكسى ونقلبه هيبقى لونه احمر وتحددى كمية الصلصة حسب رغبتك بس بجد كترى منها لانها بتخلى طعمه تحفة بجد ,,

ينقل الكسكسى لطبق الغرف ويوزع على وجهه الخضار واللحمة او الفراخ والحمص
كاتب الموضوع : كليوباترا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

الكسكسي الليبي بالخضار و اللحم :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق
 

الكسكسي الليبي بالخضار و اللحم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: طبخات واطباق رئيسيه بكل اللغات-
انتقل الى: