وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 بيتزا بجميع النكهات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
18122010
مُساهمةبيتزا بجميع النكهات


بيتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب

عجينة بيتزا


  • 1/ 4 كيلو لحمة مفرومة
  • كوب مشروم مقطّع شرائح
  • ثمرة فلفل أخضر مقطّعة قطع صغيرة
  • بصلة صغيرة مقطّعة شرائح
  • فص ثوم مفروم
  • 2 ملعقة كبيرة صلصة بيتزا
  • 2 كوب جبنة موزاريلا
  • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة


1- سخّني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية، وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر لمدة 10 دقائق علشان اللحمة ما تلزقش منك، بعد كده ضيفي المشروم والبصل والثوم والفلفل الأخضر وشوية ملح وفلفل، وقلّبيهم كلهم مع بعض، وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان.

2- قطّعي عجينة البيتزا لقطع صغيرة مدوّرة، وافرديها على سطح خشبي مرشوش بالدقيق، وابدئي في فردها؛ بحيث إن مساحتها تغطي الصاج أو الصينية اللي هتعملي فيها البيتزا، وبعد كده حطّيها في صينية مدهونة بقليل من الزيت.

3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة، وبعد كده رشّي عليها خليط اللحمة المفرومة اللي عملتيه، ورشّي الجبنة الموزاريلا على الوش، وبعدين قطّعي البيتزا على شكل مثلثات.

4- سخني الفرن على درجة حرارة 200 : 220 مئوية، وبعد كده دخّلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة، وبعد ما تلاقي وشها إحمرّ، خرّجيها.. وبالهنا والشفا.


بيتزا بالجمبري




  • عجينة بيتزا
  • 1/ 2 كيلو جمبري متوسّط ومقشّر
  • 4 ملاعق كبيرة صلصة بيتزا
  • فص ثوم مفروم ناعم
  • 1/ 2 ثمرة فلفل أخضر مقطّع مكعبات صغيرة
  • 1/ 2 ثمرة فلفل أحمر مقطّع مكعبات صغيرة
  • ثمرة طماطم مقطّعة مكعبات صغيرة
  • بصلة مقطّعة شرائح
  • كوب جبنة موزاريلا مبشورة
  • 1/ 2 كوب جبنة شيدر مبشورة
  • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
  • ملح وفلفل
  • 1/ 2 حزمة كرفس


1- هاتي الجمبري ونظّفيه كويس، واغسليه أكتر من مرة، وبعد كده ضيفي له الثوم المفروم والملح والفلفل.

2- سخّني الزيت في طاسة على نار عالية، وبعد كده ضيفي الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحوّل للون البرتقالي.

3- قطّعي عجينة البيتزا، وافرديها بنفس الطريقة اللي قلنا عليها، وحطّيها في صينية مدهونة بقليل من الزيت.

4- ضيفي صلصة البيتزا فوق العجينة، وبعد كده ضيفي الجمبري والفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل، وبعد كده رشّي الجبنة الموزاريلا والشيدر على الوش، وقطّعي البيتزا على شكل مثلثاث، ودخّليها في فرن ساخن على درجة حرارة 200 : 220، وسيبيها لمدة 1/ 4 ساعة، وأول ما تلاقي وشها إحمرّ، خرّجيها وقدّميها.. وبالهنا والشفا.

وعلى فكرة طريقة عمل البيتزا بالسي فود شبه طريقة عمل البيتزا بالجمبري، لكن بتضيفي مع المقادير كابوريا مقشّرة وسبيط مسلوق.


بيتزا بالفراخ




  • عجينة بيتزا
  • كيلو صدور فراخ
  • بصلة صغيرة مقطّعة قطع صغيرة
  • 1/ 2 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان
  • 1/ 2 كوب جبنة موزاريلا مبشورة
  • 1/ 2 كوب أوراق ريحان أخضر
  • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • كوب شرائح زيتون أخضر
  • 1/ 2 كوب صلصة بيتزا
  • ملح وفلفل


1- قطّعي صدور الفراخ لقطع متوسّطة الحجم، وتبّليها بالملح والفلفل والبصل، وسيبيها لمدة ساعة ونصف، وبعد كده شيليها من البصل.

2- سخّني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسّطة، وبعد كده ضيفي لها الفراخ مع التقليب لغاية ما تحسّي إن الفراخ استوت، وبعد كده ارفعيها من على النار.

3- قطّعي عجينة البيتزا بنفس الطريقة اللي قلنا عليها، وحطّيها في صينية مدهونة بقليل من الزيت.

4- رشّي صلصة البيتزا على العجينة، وضيفي لها قطع الفراخ والزيتون ونصف كمية أوراق الريحان، واخلطي الجبن الموزاريلا والجبن البارميزان، وبعد كده رشّيهم على سطح البيتزا، وقطّعي البيتزا على شكل مثلثات، ودخّليها في فرن ساخن على درجة حرارة 200 : 220، وسيبيها لمدة 15 دقيقة، وطلّعيها أول ما تلاقي وشها إحمرّ..
ملحوظة طريقة عمل عجينة البيتزا هتلاقوه في مساهمة ليه قبل كدة
:flower: وبالهنا والشفا
كاتب الموضوع : sara love mido
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

بيتزا بجميع النكهات :: تعاليق

رد: بيتزا بجميع النكهات
مُساهمة في 18.12.10 14:14 من طرف كليوباترا
جامده جدا بموت في البيتزا
تسلم ايديكى
رد: بيتزا بجميع النكهات
مُساهمة في 18.12.10 16:16 من طرف فتاة الاحزان
روووووووعة تسلم ايديكى
رد: بيتزا بجميع النكهات
مُساهمة في 18.12.10 18:14 من طرف fnon
ياعيني عليكي اخر جمال
رد: بيتزا بجميع النكهات
مُساهمة في 18.07.11 15:00 من طرف sara love mido
اي خدعة يا اميرات
 

بيتزا بجميع النكهات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: المعجنات والبيتزا والساندوتشات-
انتقل الى: