استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
17022016
الحواوشى
المقادير ( يعمل 6 ارغفة كبيرة من الرغيف ال 50 قرش )
1 كيلو لحم مفروم
حزمة بقدونس
بصلة كبيرة مفرية
2 طماطم كبيرةمقشرة
3 فلفل حامى مقطع مربعات صغيرة (حسب الرغبة )
كيس سبايسى كفتة مشوية الاصفر
ملح وفلفل وزعتر (لاحظى الاسبايسى مملح )
ملعقة خل
ملعقة زيت ذرة
فحمة
ورقة فويل مربعة صغيرة
12 فويل لتغطية ال 12 نصف رغيف حواوشى
12 ملعقة سمنة (قللوا السمنه قد ما تقدروا باستخدام فرشاة السمنه بس ضروى السمن للطعم والقرمشة وعدم الالتصاق بالفويل )
الطريقة
- حزمة البقدونس تتغسل وتترك تصفى ميتها وتقطع صغيرا وتحفظ فى كيس بالفريزر حتى تتجمد
- تضرب بالكبة او الكويكى تصبح بودرة يقدونس
- تفرم البصلة بالكبة مع الطماطم وملعقة ملح وفلفل اسود خفيف وملعقة زعتر
-يضاف اللحم على البقدونس و خلطة الاسبايسى و البصل بالطماطم والفلفل الحامى المربعات الصغيرة
- يخلط تحفرى حفرة بالوسط
تضعى الفويل
تضعى ملعقة الزيت
تسخنى الفحمة حتى تتوهج
تضعى الفحمة المتوهجة فى الزيت وتغطى بسرعة
هيطلع بخار ويعطى رائحة المشوى بقوة
- تجهزى ال 6 ارغفة تقسميهم نصفين
تحضرى 12 ورقة فويل لل 12 نصف رغيف حواوشى
ملعقة السمنة نصفها تحت النصف رغيف والنصف الاخر فوقها
تغطى ال12 نصف رغيف
-تسخنى الفرن على 260 درجة
- تضعى ال 12 نصف رغيف المغطى بالفويل
- ياخد بالضبط 45 دقيقة
- بعد 30 دقيقة تفتحى الفويل وتقلبى الحواشى ليقرمش قليلا من الجهتين
بالهنا والشفا
ملحوظة : يمكن حفظ الحواوشى بالفريزر وتسويتة وقتما تشاءى بس الافضل الطازج
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى