اعلان

صدور دجاج مقرمشة احلى من كنتاكى

avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 73582
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مُساهمةكليوباترا

اعلان
صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى


المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مخلية مقطعة اتخن من البفتيك
عصير بصلة
ربع ملعقة ثوم مطحون
ملح- فلفل -نصف ثمرة مبشورة من جوزة الطيب
ملعقة خل صغيرة
كوب زبادى
علبة كورن فليكس
خلطة اسبايسى كامينا للفراخ بفضل الى علبتها زرقاء لان العلبة الحمراء مشططة بزيادة
2 بيضة مربوبة
زيت للقلى
الطريقة
- تضعى البصلة مع الملح والفلفل ونصف ثمرة مبشورة من جوزة الطيب و ملعقة خل صغيرة فى الكبة او التربو براون يطلع ليكى عصير تخين قليلا
-تغمسى قطع الفراخ فى الخلطة السابقة
- تضعيها بالثلاحة نصف ساعة -الى ساعة
- تربى البيضتين
- تطحنى علبة الكورن فلكس وتضيفى لها خلطة الاسبايسى
- تغمسى القطع فى البيض ثم خلطة الاسبايسى بالكورن فلكس
- ترصى القطع المعده للقلى فى سرفيس وتضعيها نصف ساعة فى الثلاجة او ربع ساعة بالفريزر لو مستعجلة اهم جزء دة ليثبت عليها الخلطة ولا تنفصل
-تقلى فى الزيت يغطيها يصير لونها ذهبيا جميلا
- تقدم مع شيبسى او بطاطس محمرة مع سلطة كولسلو او سلطة خضراء
حقيقى جربوها بيكون شكلها زى الصورة بالضبط واحلى وانظف



كنتاكى بالضبط
المقادير
فرخة مقطعة 8 قطع
5 بيضات مربوبة
علية كورن فلكس تفرى غليظ
خلطة اسبايسى كامينا الازرق
زيت كثيف للقلى (الزيت يغطى الفراخ عند القلى )
الطريقة السهلة
- تقطع الفرخة 8 اجزاء تخرزيها بالسكين حتى العظم
-تنظف بالفلفل الاسود والدقيق
- يسلق 10 دقائق فقط (يادوب بتشيلى الريمة وترفعيها )
- يترك فى مصفاة حتى يبرد
-تغطيها دقيق اولا
- ثم يغطى البيض المربوب
-ثم خلطة اسبايسى كامينا فراخ مع علبة الكورن فلكس المفرية
يترك بالثلاجة نصف ساعة لتمسك علية الخلطة
- يقلى فى زيت كثيف الى اللون الذهبى
=
=============
الطريقة الالذ
احب اطلعلكوا كل أسراري
النهاردة بجد وجبات كنتاكي ف بيتك
مع فارق النظافة والاطمئنان لان انا اكثر حاجه بتخوفني هو الاكل المقلي برة
يعني مش عارفة الزيت دا اتقلي بيه كم مرة وكمان الدجاج اتغسل كم مرة واذاي
عندي فوبيا م الغسيل بقعد أغسل ف الدجاج يجي عشر مرات بالدقيق والملح والليمون وانقعها شويه
وأهم حاجه ف اي وصفة دجاج يكون فيه تتبيلة
لازم ولابد انك تحطيه ف مصفاة يصفي ماؤه كويس جداً
السر ف ايه من خلال تجاربي المطبخيه انك لو غسلتي الدجاج وحطتيه ف التتبيلة ع طول هايكون ملوش طعم
لان لسه فيه مايه وهاتختلط بالتتبيلة فتقلل من ملحها وتركيزها
دي نقطة بسيطه ولكن بالنسبة لي مهمة
يلا ع المقادير
( التتبيلة)
لكل دجاجة
ليمونه صغيرة
م ك خل
م ك كاتشب يعطي مزازة
2 م ك زبادي
بياله زيت ( بتطري الدجاج)
4 فص ثوم مهروس
ملح + فلفل اسود+ هيل مطحون+ شطة مجروشه+ بابريكا
الطريقة:
نقطع الدجاج علي ثماني قطع وغسلها كويس مثل ماوضحت سابقاً
وانا بعمل شقوق ف كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض كويس جداً ثم نضع فيها الدجاج
وندخله الثلاجه قبل بيوم
وكذلك صدور الدجاج
عشان اعمل بيها
فيلية الدجاج الكرسبي
وmighty zinger
خلاص كدة تبلناهم ودخلناهم الثلاجه
نيجي بقي لسر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
وده طبعاً من خلال الطرق الكتيير اللي جربتها
اكتشفت ان الدجاج او الفيليه مش بيحطوا فيه
بقسماااااط ابداً
وانا لاحظت دا من نفسي يعني اختراااعي
الخلطة السرية هي :
دقيق مخلوط معه معلقة نشا ونفتت علية كورن فليكس خلي اوعي تطحنيه انا بكسرة بين راحة اليدين
بحيث يكون في شوي ناعم وشوي خشن
وكمان بحط شوية شطه مجروشة وفلفل اسود وسنة ثوم بودر
ويقلب مع بعض كويس
والبهارات اللي مع خلطة التغليف كمان من ضمن الأسرار
ونقلبهم مع بعض
ونكسر ع الدجاج بيضة مخفوقة وكذلك علي الفيليه
ونقلبهم مع بعض ونغمسهم ف الخلطة
والسر الثالث هو
لازم تحطي الدجاج بعد ماغلفناه ف الثلاجة لمدة ساعة ولو مستعجله حطيه ف الفريزر نصف ساعه
عشان يلتصق التغليف ومايفكش منك ف الزيت
ثم يحمر ف زيت غزير
انا صراحة قليته ف القلاية بحس انه بيستوي احسن وتحميره بيكون كويس
اعلان

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى