منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 27 عُضو متصل حالياً :: 1 أعضاء, 0 عُضو مُختفي و 26 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

besa

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

المفتقة المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

25102015

مُساهمة 

default المفتقة المصرية






المقادير:-
5كيلو عسل اسود
ربع كيلو تحويجه
ربع كيلو سمسم
نصف كيلو جوزهند
ربع كيلو حبة البركه مطحونه
كتيره ضانى ب3 جنيه
حبه خضراء بجنيه
كيلو ونصف زيت
الطريقه:-
1-تنقع الكتيره الضانى فى كوب ماء ساخن لمدة 6 ساعات.
2-تنقع الحبه الخضراء بعد تكسيرها فى كوب ماء ساخن لمدة 6 ساعات.
3-يحمص السمسم ثم يضاف الى الزيت ثم يضاف اليهما جوز الهند فى اخر تقليبه.
4-يضاف الزيت الى العسل ثم يضاف اليه التحويجه وحبة البركه والكتيره الضانى وماء الحبه الخضراء فقط مع مراعاة فوران العسل عند اضافته للزيت.
5-تؤخذ عينه من الخليط كل فتره حتى تصبح غليظة القوام عند ذلك يضاف عصير نصف ليمونه وتقلب وتطفأ النار.
6-ثم تترك لتبرد المفتقه وتعبأ فى برطمانات
كده خلصت الطريقه
بس فيه ملحوظه مهمه
الحاجات اللى فات طبعا دى كلها تتجاب من عند العطار
وبالنسبه للحبه الخضراء بعد ماتنقعوها هتاخدو ميتها بس اللى اتنقعت فيها يعنى هتصفوها مش هتاخدو الحبه الخضرا نفسها

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

المفتقة المصرية :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى