منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 21 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 21 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

تورته الجيلي

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

01122010

مُساهمة 

default تورته الجيلي




المقادير
-1 كوب دقيق
-5بيضات
-1كوب سكر بودره منخول
-2معلقه صغيره بيكنج بودر -1باكو فانيليا
-3 علب جيلي بالطعم المفضل لديكي
-شرائح من الموز او الفراوله اوالمانجو او الاناناس
#للتجميل باكو كريم شانتيه
@ طريقه التحضير
*لتجهيز الكعكه الاسفنجيه يخفق البيض بالمضرب جيدا
*يضاف السكر تدريجيا مع استمرار الخفق حتي يغلظ القوام وتضيف الفانيليا
*يضاف خليط (الدقيق والبيكنج بودر) تدريجيا الي خليط البيض والسكر ويقلب يدويا وببطء
*يصب الخليط في صينيه مستديره مدهونه خفيفا بالسمن
ومبطنه بالدقيق وتخبز في فرن متوسط الحراره لمده 25 دقيقه
*عندما يتم النضج تخرج من الفرن وتترك حتي تهدأ ثم تقلب علي شبكه سللك اوي اي حاجه مسطحه
*يجهز الجيلي برفع 2كوب ماء علي النار حتي يغلي ثم يضاف الجيلي ويقلب بشده حتي تمام الزوبان ثم يضاف 2ونصف كوب ماء بارد مع التقليب ويترك الجيلي يبرد خارج الثلاجه


* في نفس الصينيه التي تم فيها عمل الكيكه يصب نصف مقدار الجيلي وتدخل الصينيه في الفريزر حتي يجمد الجيلي ثم تخرجيه من الفريزر وتضعي فوق الجيلي شرائح الفاكهه اللي عندك ثم توضع الكيكه عليهم ثم يصب باقي الجيلي وتعاد الصينيه الي الثلاجه
*عند التقديم تحرك الصينيه فوق حمام ماء ساخن عده ثواني ثم تقلب في طبق تقديم وتجمل بالكريم شانتيه(ياريت يكون الجيلي والكريم شانتيه من منتجات دريم)
يارب تعجبكم ولو عجبتكم ماتنسوش التقييم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تورته الجيلي :: تعاليق

مُساهمة في 01.12.10 20:05 من طرف كليوباترا

طبعا تحفه بحبها جدا جدا تم التققيم يا قمر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 01.12.10 20:27 من طرف Rainy zeko

شكرا ليكي انتي الوحيده اللي بتفتحي نفسي وبتديني تقييم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 01.12.10 20:39 من طرف emy ghanem

تحفة ياقمر وطعمها روعة تسلمى يا جميل

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 01.12.10 20:42 من طرف Rainy zeko

الف هنا ليكي يا ايمي انتي وكل الاميرات

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى