طريقة عمل الدوناتس

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

avatar
كليوباترا
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 72519
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مُساهمةكليوباترا

طريقة عمل الدوناتس



المقادير2 كوب لبن
نص كوب سكر
نص كوب زبده
...نص كوب ماء دافى
4 بيضات
7كوب دقيق
معلقتين خميرة بيرة كبار يعنى كيس او قطعه فى حجم عين الجمل الكبيرة
الطريقه
نغلى اللبن ونذيب فيه السكر والزبده
ونتركه يبرد يبقى دافى
ونضيف 4 بيضات مضروبين كويس ونجيب الخميره 
ونضعها فى الماء الدافئ وبعد ما تخمر نضيفها فى2 كوب دقيق ونخلطها كويس
وبعدين نجيب الخليط السابق اللبن والزبده والبيض والسكر
ونضيف الدقيق كله وايضا الدقيق المتقلب مع الخميرة
ونعجن كويس ولازم تكون العجينه ستيكى(بتلزق)
ونتركها تخمر فى مكان دافى مدة ساعتين او تلاته
وبعدين نجيب العجينع ونفرش دقيق على الرخامه او الترابيزه ونفرد العجينه وتبقى سمك 1سم
وبعدبن بقطاعه او كوب او فنجان شاى حسب الموجود 
ونقطع وبعدين نجبي اى دائرة صغيرة ونقطع الدائرة مرة اخرى علشان نفرغها من النصف
ونتركها 40 دقيق
وبعدين نجيب اناء غويط ونضع زيت غزير ونغلى الزيت ثم نهدى النار
ونضع الوحدات واول ما ترتفع الوحده نقلبها واول ما يكون لونها دهبى نخرجها ونتركها تصفى الزيت
الزواق
شيكولاته خام بيضاء او بنى
عسل نحل
نجيب حله ونضع فيها ماء وعليها حله اخرى ونضع بداخلها الشيكولاته الخام وعليها عسل النحل لغايه ما تذوب
نرفعها ونغمس الدونتس فيها ونرفعه على طبق 
لا تضعى كل واحده فوق الاخرى
ونفس الحكايه مع البيضاء
وممكن ترشى عليها اول ما تخرج سكر بودره
وممكن تحطى مربى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
طريقة عمل الدوناتس :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى