وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 الكشري المصري و بالهنا و الشفا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
29112010
مُساهمةالكشري المصري و بالهنا و الشفا






المقادير

مكرونه صغيره مسلوقه – ارز ابيض – شعريه – حلقات بصل – ملعقه دقيق صلصه صماطم – عدس بجبه او اصفر – ثوم- زيت


الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه
والقليل من الخل


طريقه التقديم

نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
كاتب الموضوع : نفرتيتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

الكشري المصري و بالهنا و الشفا :: تعاليق

رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا
مُساهمة في 02.12.10 12:13 من طرف ام يوسف
تسلم ايدك
رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا
مُساهمة في 02.12.10 17:52 من طرف نفرتيتي
بالهنا و الشفا
رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا
مُساهمة في 02.12.10 18:02 من طرف hoba mohamed
تسلم ايدك يا قمر I love you
رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا
مُساهمة في 23.01.11 15:29 من طرف ام ميدووو
السلام عليكم الاخت العزيزه تسلم ايدك على الكشرى ولكن انا مصريه وبعمله بطريقه تانيه بحمر البصل وانشله من الزيت وبضع مكان الزيت العدس الاسود شويه على النار واضع عليه شويه ماب وبعدين عند استواء العدس شويه اضع الرز المصرى عليه واذوده ماى واسيبه يستوى مع بعض
واسلق المكرونه صغيره واسبكتى مع بعض وبعديم اسوى حمص ناشف وبعدين اعمل الصلصه
وبعدين اصب الكشرى بعد السوه واضع على الوجه المكرونه وبعدين الحمص وبعدين البصل المحمر والصلصه تحفه صراحه وبالهناء والشفاء جربى هذه الطريه وردى عليه شكر وجزاكى الله خير الجزاء
 

الكشري المصري و بالهنا و الشفا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: طبخات واطباق رئيسيه بكل اللغات-
انتقل الى: