منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :
29112010




المقادير

مكرونه صغيره مسلوقه – ارز ابيض – شعريه – حلقات بصل – ملعقه دقيق صلصه صماطم – عدس بجبه او اصفر – ثوم- زيت


الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه
والقليل من الخل


طريقه التقديم

نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تعاليق
تسلم ايدك
بالهنا و الشفا
avatar
تسلم ايدك يا قمر I love you
السلام عليكم الاخت العزيزه تسلم ايدك على الكشرى ولكن انا مصريه وبعمله بطريقه تانيه بحمر البصل وانشله من الزيت وبضع مكان الزيت العدس الاسود شويه على النار واضع عليه شويه ماب وبعدين عند استواء العدس شويه اضع الرز المصرى عليه واذوده ماى واسيبه يستوى مع بعض
واسلق المكرونه صغيره واسبكتى مع بعض وبعديم اسوى حمص ناشف وبعدين اعمل الصلصه
وبعدين اصب الكشرى بعد السوه واضع على الوجه المكرونه وبعدين الحمص وبعدين البصل المحمر والصلصه تحفه صراحه وبالهناء والشفاء جربى هذه الطريه وردى عليه شكر وجزاكى الله خير الجزاء
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى