منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
salsabil salma
اميره جديده
اميره جديده
عدد المساهمات : 24
الاوسمه :
26072013
بسم الله الرحملن الرحيم 
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


المقادير تكفي 4اشخاص



بصلة متوسطةمقطعة مكعبات صغيرة
1طماطم كبيرة مبشورة او مضروبة في الخلاط
شوية لحمة مقطعة قطع صغيرة
2ملاعق كبيرة صلصة طماطم
مكعب مرق
150 جرام حمص منقوع من باليل و مقشر
50جرام عدس منقوع ربع ساعة قبل الطبخ
50جرام شعرية او مكرونة صغيرة
4ملاعق كبيرة بقدونس اخضر و كزبرة خضراء
2 ملاعق كرفس
5 ملاعق دقيق ابيض
التوابل
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل
ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
ملعقة صغيرة بابريكا
شوية قرفة(ممكن الاستغناء عنها)

الطريقه

في طنجرة ضغط نحط البصل و اللحم و نضيف عليهم شوية زيت و نحطهم لغاية البصل ما يبتدي يدبل شوية مع التحريك


بعد كدا نضيف الطماطم و الصلصة و مكعب المرق و  العدس والتوابل و الحمص  اما الكزبرة و البقدونس و الكرفس فمبنحطهاش كلها بنسيب ملعقة صغيرةمن كل واحد منهم لبعدين
بنضيف لهم لتر مية و نقفل طنجرة الضغط و حطلها الصفارة بتاعته
بعد نص ساعة نفتح و نشوف الحمص ادا استوى و بيتهرس بسهولة
ادا كانت محتاجة مية بنضيف لها و بنسيبها لحد ما المية تغلي ونضيف الشعرية و بعدشويةنخلط الدقيق بالمية و نضيفه مع التحريك و نضيف شوية الكزبرة و البقدونس و الكرفس 
وممكن بدل الدقيق تحطي نشا لو حبيتي
ونسيبها لغاية لما الرغاوي اللي بتكون فوق  الحريرة  تقل ساعتها

بتكون استوت و الف هنا و شفا

ارجو تعجبكم الوصفة دي وياريت اللي عجبتها تقيم عشان انا كتبتها يجي عشر مرات ده غير عذابي مع الصور[/color][/color][/font][/b]



مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

avatar
في 26.07.13 13:29كليوباترا
تسلم ايديكي يا حبيبتى وكل سنه وانتى طيبه
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى