وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 جيلي كيك وتشيز كيك وجلي بسيط

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
25092010
مُساهمةجيلي كيك وتشيز كيك وجلي بسيط



طريقة عمل جيلى



2 علبة جيلى

كيس كريم شانتيه

بسكوت مارى او تايجر او اى نوع بسكوت ساده

ماء ساقع وماء ساخن لتحضير الجيلى

فواكه طازة حسب الرغبة

لبن لتحضير الكريم شانتيه




الطريقه



نضع كوب ماء مثلج واخر مغلى ونضع فيه مسحوق الجيلى مع التقليب المستمر (طريقه عمل الجيلى مكتوبة على العبوة)




بعد كده نقطع قطع الفاكهة ونحطهم فى قالب عميق




بعد كده نسكب الجيلى على الفواكه بالشكل ده







وبعدين نضعه فى الثلاجه حتى يتماسك الجيلى حوالى 3 ساعات وده شكله بعد ما خرج من الثلاجة



بعد كده نحضر الكريم شانتيه



نفرغ محتويات الكيس فى وعاء عميق



نضع كمية اللبن المكتوبة على الكيس وتضرب بالمضرب الكهربائى



وده شكله بعد الضرب بالمضرب الكهربائى



بعد كده نوزع الكريم شانتيه على وجه القالب ونرص قطع البسكويت عليها بالشكل ده


ولو فاض كريم شانتيه ممكن تزودى تانى على الوش طبقه تانية



طريقة عمل تورتة الجيلى


المقــاديــر


5 بيضــات
فانيليــا
1/2 كوب سكـــر
كوب دقيــق
2 باكو جيلي فروالـــة
2 باكو كريم شانتى - فاكهة للتجميل



الطريقة :-

1- تعمــل كيكة بالطريقـــة الإسفنجية بالمقاديــر السابقة .
2- يذاب الجيلى ويصب نصفـــه فى نفس الصينية التي خبزت فيها الكيـكة ويضــاف له الفــاكهة مقطعة مثل الموز أو الفروالة ويوضع فى الثلاجة حتى يجمد .
3- توضـــع الكيكة فوق طبقــة الجيلى بعد دهــــن وجههــا بالمـربى ثم يصب باقي الجيلى عليــها ليغطيها تماماً وتوضع فى الثلاجة حتى يجمد .
4- تقلب فى طبق التقديم "عن طريق وضع الصينية فى ماء ساخن " وتجمل بالكريم شانتيه والفاكهة وتقدم .


طريقه اخرى


هاتى 4 باكو جيلى فراوله ( او اى نوع اخر بتحبيه)

ذوبيه فى ماء ساخن بمقدارر كوب و نصف ماء للباكو


دلوقتى الصنيه الى عملتى فيها الكيكه
ضعى فيها قليل من الجيلى
يادوب تغطى قاع الصنيه_ طبقه رقيقه_

و تحطيها فى الفريز حتى تتجمد هتجمد بسرعه جدا لانها رقيقه

فى اثناء ذللك
تقطعى فاكهه اى نوع

هو فى الغالب بيكون موز
بس حسب رغبتك


الفاكهك المقطعه تضعيها فى طبق و تضعى عليها جيلى سائل ( غير مجمد) حتى يغطيهاا

طلعى الصنيه من الفريزر

خدى الفاكهه من طبق الجيلى و رصيهاا بالشكل الى يعجبك فى الصنيه

حطيها فى الفريزر تانى و اتركيها تجمد .. هتجمد بسرعه جدا متقلقيش

و بعد ما تجمدطلعى الصنيه و صبى عليهاا كوبين من الجيلىىى و رجعيها تجمد تانىىى

كده انتهينا من اول طبقه من التورته



دلوقتى انتى لو رصيتى الفاكهه فى الصنيه على طول و صبيتى الجيلى و حطيتيها فى الفريز مهما كنتى حريصه
عند صب الجيلى او تحرك الصنيه لوضعها فى الفريز كل الفاكهه ترتيبها هيتلخبط و هيبوظ خااااااااااااااالص

هى دى الطريقه الامثل لتثبيت الفاكهه فى الجيلى


بعد ان تجمد

تكونى قطعتى الكيكه الى نصفين او ثلاث حسب رغبيتك

تضعى اول طبقه من الكيك على الجيلى بشرط ان يكون الوجه الداخلى للكيك ( الفاتح ..الاصفر) فى اتجاه الجيلىى و الوجه العامق فى اتجاهك انت


ثم نرش على الكيك قليل من


1- عصير اى نوع
2- مشروبات غازيه
3- قليل من الجيلى
4- قليل من المربى اللمخفف بالماء



ثم نضع عليها طبقه من الكريمه اى نوع حسب الرغبه
كميه من الفواكه المقطعه صغيره


قث نضع الطبق الاخرى من الكيك و نكرر ما حدث فى الطبقه الاولى
و هكذا

و فى النهايه نسقى الكيكه بما تبقى لدينا من الجيلىى و ندخلهاا الىالفريزر لتتجمد


ملحوظه عند فكهااا
كونى حريصه
و ضعيها فى طبق اكبر من الصنييه به ماء داقىء مع تحريك الكيك بيدك فى الصنيه تى تتاكدى انها ساحت و فكت
و تقلب بحرص على سرفيس التقديم




طريقة عمل تشيز كيك الجيلي
تشيز كيك مع جلي


بكيت دريم ويب
قليل من الحليب البارد
علبة قشطة
5 قطع جبن كيري
جيلي – النكهة التي ترغبين –
1ونصف بسكويت شاي اولكر
زبدة
الطريقة:
1- يطحن البسكويت ثم يفرك مع الزبدة ويفرد في صينية أو في أطباق خاصة للتقديم
2- يخلط ( الدريم ويب + القشطة + الجبنة + الحليب )
3- يعمل الجيلي بالطريقة المعتادة ثم نأخذ قليلاً منه ونضعه على الكريمة لكي تكتسب لون الجيلي أو إذا كان لديك ألوان طعام ممكن تستخدميها مثلاً ( أنا هنا عملت ثلاث أنواع من الجيلي – فراولة – ليمون أخضر – أناناس ) استخدمت للكريمة ملونات طعام ( أحمر + أخضر ولم يكن لدي أصفر فأضفت للكريمة بودرة جيلي أناناس ) نضيف الكريمة فوق البسكويت وندخلها الثلاجة لتتماسك ثم نخرجها ونضع عليها الجيلي بحذر .
ملاحظة : أنا أفضل أن اترك الجيلي يتماسك قليلاً كي يظهر شكله عند التقديم متموج ثم اضعه على الكريمة ليكمل تماسكه في البراد
مجمع ومنقول
كاتب الموضوع : كليوباترا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

جيلي كيك وتشيز كيك وجلي بسيط :: تعاليق

رد: جيلي كيك وتشيز كيك وجلي بسيط
مُساهمة في 25.09.10 22:18 من طرف roaa2010
جميل اوي تسلم ايديك
جوعتيني ههههههههههه
رد: جيلي كيك وتشيز كيك وجلي بسيط
مُساهمة في 25.09.10 23:30 من طرف كليوباترا
تسلميلي يا قمر علي المتابعه والمرورو ربنا يخليكي يا رب
 

جيلي كيك وتشيز كيك وجلي بسيط

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: الحلويات الشرقيه والغربيه-
انتقل الى: