وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 شكلمة جوز الهند

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
08022013
مُساهمةشكلمة جوز الهند


المـــقـــاديــــر:
3 كوب جوز هند مبشور
2 كوب دقيق
1 وربع كوب سكر مطحون
1 كوب سمن مذاب
3 بيضات
نصف كيس بيكنج باودر
كيس فانيليا
لوز أو فول سوداني أو كرز للتزيين
.


.

.
.
الــطـــريــقــة:
يوضع
البيكنج بودر على الدقيق ويُقلب - يوضع البيض في وعاء كبير وعليه
الفانيليا وعليه السكر المطحون ويُرب جيدًا (ياسلام لو مضرب كهربائي - لكن
وفقًا للنظريات السابقة ضربتهم في الخلاط= نفس النتيج)

.
وبعدها يوضع الدقيق والجوز والسمن ويعجن جيدًا
.
العجينة تكون لينة وتترك قليلاً حتى تتخمر
.


.

.
نحضر صينينة وندهنا بالسمن أو يمكن وضع ورق زبدة بدل السمن ، ونقوم بعمل كور صغيرة ونرصها بعيد عن بعضها ونزينها باللوز أو الكرز أو الفول السوداني كالآتي:
.


.

.
.
ندخلها إلى الفرن على نار هادئة جدًا ونتركها حتى تتحمر (بس مش قوي عشان ماتتحرقش) ولما تتحمر نشيلها وبالهنا والشفا
.


.

.
.
طبعًا سؤال يتبادر إلى أذهانكم الآن ..
المفروض إنها تطلع كور زي الكحك كده .. دا المفروض بس حضرتي استعجلت على العجينة وماسبتهاش تتخمر وكمان رصيتها جنب بعضها في الصينية ، قامت طلعت بهذا الشكل الجميييييل وغير المتوقع ههههههههه
.


.
ما تخافوش كان طعمها هي هي لكن تشبه المعين ولا تشبه الدائرة (أهم حاجة الطعم)
.


.
عجبتكوا ولا إيه؟؟؟
أكيد أيوة طبعًا
كاتب الموضوع : ام يوسف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

شكلمة جوز الهند :: تعاليق

رد: شكلمة جوز الهند
مُساهمة في 09.02.13 14:12 من طرف oshi410
جزاكى الله خيرا
 

شكلمة جوز الهند

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: المعجنات والبيتزا والساندوتشات-
انتقل الى: