شكلمة جوز الهند

ام يوسف
اميره ماسيه
رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10294
الاوسمه :

مُساهمةام يوسف

المـــقـــاديــــر:
3 كوب جوز هند مبشور
2 كوب دقيق
1 وربع كوب سكر مطحون
1 كوب سمن مذاب
3 بيضات
نصف كيس بيكنج باودر
كيس فانيليا
لوز أو فول سوداني أو كرز للتزيين
.


.

.
.
الــطـــريــقــة:
يوضع
البيكنج بودر على الدقيق ويُقلب - يوضع البيض في وعاء كبير وعليه
الفانيليا وعليه السكر المطحون ويُرب جيدًا (ياسلام لو مضرب كهربائي - لكن
وفقًا للنظريات السابقة ضربتهم في الخلاط= نفس النتيج)

.
وبعدها يوضع الدقيق والجوز والسمن ويعجن جيدًا
.
العجينة تكون لينة وتترك قليلاً حتى تتخمر
.


.

.
نحضر صينينة وندهنا بالسمن أو يمكن وضع ورق زبدة بدل السمن ، ونقوم بعمل كور صغيرة ونرصها بعيد عن بعضها ونزينها باللوز أو الكرز أو الفول السوداني كالآتي:
.


.

.
.
ندخلها إلى الفرن على نار هادئة جدًا ونتركها حتى تتحمر (بس مش قوي عشان ماتتحرقش) ولما تتحمر نشيلها وبالهنا والشفا
.


.

.
.
طبعًا سؤال يتبادر إلى أذهانكم الآن ..
المفروض إنها تطلع كور زي الكحك كده .. دا المفروض بس حضرتي استعجلت على العجينة وماسبتهاش تتخمر وكمان رصيتها جنب بعضها في الصينية ، قامت طلعت بهذا الشكل الجميييييل وغير المتوقع ههههههههه
.


.
ما تخافوش كان طعمها هي هي لكن تشبه المعين ولا تشبه الدائرة (أهم حاجة الطعم)
.


.
عجبتكوا ولا إيه؟؟؟
أكيد أيوة طبعًا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
شكلمة جوز الهند :: تعاليق
avatar
oshi410
مشرفه قسم الاعمال اليدويه
مشرفه قسم الاعمال اليدويه
رقم عضويتك : 1470
عدد المساهمات : 9789
الاوسمه :

مُساهمة في 09.02.13 14:12 من طرف oshi410

جزاكى الله خيرا

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى