استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :
19122012
طاجن السبيط بالجمبري اللذيذ




المقادير

تلاتة أرباع الكيلو جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح
ملعقتين زيت زيتون
5 أسنان توم مقطع
معلقتين توم مفري
قرنين فلفل أحمر حامي قرنين فلفل أخضر رومي
حزمتين كسبرة خضراء
2طماطم مقطعة معلقتين صلصة
بشر ليمونة
ملح، فلفل
زيت زيتون

الطريقة

1- نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في اناء تيفال مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح.
2- في أناء اخر نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب السابق) ... ونقلب قليلآ وبعدين نضع حزمتين كسبرة خضراء مفرية في النهاية.3-نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط ونكمل على الوش بباقى الخلطة
4-ندخله الفرن فترة قليلة بقدر (1/4) ساعة لحد ما يتشرب
...وبالهناء والشفاء،،،
منقول
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تعاليق
تسلم ايديكي
بالهنا و الشفا
نورتيني
avatar
كده جوعتينا
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى