منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :
19122012
سلطة الفراخ بالمكرونه و مترميش بقايا الاكل



لو عندك أكل لسة متبقي من إمبارح ابتكري وإعملي منه أكلة جديدة وبكده تكوني وفرتي Smile وكمان الإسبوع ده جيبنالك وصفة مبتكرة ممكن تعمليها من بواقي الأكل!! Smile

سلاطة فراخ بالمكرونة

مدة التحضير: 15 دقيقة
مدة الطهي: 20 دقيقة
تكفي: 4 أفراد

القيمة الغذائية لكل فرد
السعرات الحرارية: 372.8
الدهون:12.71 جرام
الكاربوهيدرات: 47.92 جرام

المقادير
1 كيس مكرونة مسلوقه
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
3 صدور دجاج مقطعة شرائح طولية
2 فلفل ألوان مقطع قطع صغيرة
1 بصلة صغيرة مقطعة
2 فص ثوم مفروم
1 كوب ماء
2 مكعب مرقة الدجاج ماجي
1/4 كوب خل بلسمي
1 ملعقة صغيرة روزماري
1 كيس خرشوف مقطع قطع صغيرة

طريقة الطهي
• تبلى شرائح الفراخ بالملح و الفلفل ثم شوحيها فى ملعقة واحدة من زيت حتى نضجها، ثم انشليها واتركيها جانباً.
• ضعي الملعقة الثانية من زيت الزيتون وقومي بتشويح قطع الفلفل الألوان مع البصل والثوم .. حتى تذبل، ثم ضعيها على شرائح الفراخ السابق إعدادها.
• ضعي الماء ومكعب مرقة الدجاج ماجي والخل والروزماري في الإناء واتركيهم لبضعة دقائق حتى الغليان .. أضيفي قطع الخرشوف والمكرونة السابق إعدادها .. اتركيهم لبضعة دقائق.
• قومي بتقليب خليط شرائح الفراخ مع خليط المكرونة بالخرشوف .. ضعيهم في طبق التقديم.

نصائح للطهي
لا تتركي الخرشوف على النار فترة طويلة حتى لا يتم طهيه زيادة عن اللزوم.
يمكن تحضير الخرشف و الفراخ من يوم سابق
يمكن استخدام بواقى فراخ مسلوق او مطهيه فى الفرن ثم قومى بتشويحها مع قطع الفلفل الالوان
يمكنك استخدام فلفل الوان قمت بتخزينه فى الفريزر و لكن احرصى ان تقطعيه و هو مجمد ثم قومى بتشويحه مع الفراخ .
منقول
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى