وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
منتدي وصفات كليوباترا


أهلا وسهلا بك إلى وصفات كليوباترا .
أهلا وسهلا بك ضيفنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، وفي حال رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 أفضل الطرق لحفظ اللحوم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
02112012
مُساهمةأفضل الطرق لحفظ اللحوم


أفضل الطرق لحفظ اللحوم




يفضل قبل ما تشيلي اللحمة في الفريزر إنك تقطعيها لقطع صغيرة مناسبة مع الحجم اللي إنتِ بتطبخي به، وتشيليها في الفريزر من غير ما تغسليها؛ لأن الرطوبة العالية ممكن تتسبب في إن اللحمة تفسد بسرعة، وكمان يفضل إنك تشيلي قطع الدهون اللي بتكون موجودة على اللحمة من بره؛ خاصة اللحمة الضاني.

ولما تيجي تطبخيها يفضل إنك تطلعيها وتحطيها في الثلاجة قبل الوقت اللي هتطبخيها فيها بـ10 ساعات.

بس خلي بالك وإنتِ بتقسمي اللحمة في أكياس الحفظ أو في الأطباق الفِل، إنك تحطي في كل كيس الكمية اللي تكفي لوجبة على حسب عدد أفراد أسرتك؛ علشان ما تضطريش إنك تجمدي اللحمة اللي هتتبقى بعد ما تسيح؛ لأن تجميد اللحمة بعد تسييحها ممكن يخلي اللحمة تتلف أو يتغيّر طعمها.

وبعد ما تقسميها تخلصي من الهواء الزيادة اللي موجود في الكيس، وحطيه في الفريزر، ويُفضّل إنك تحطي اللحمة على سطح الفريزر مباشرة.

وعلى فكرة أنتِ ممكن تغسلي اللحمة وتشوّحيها على النار لمدة 5 دقايق قبل ما تشيليها في الفريزر مع شوية ملح وفلفل، وبعد كده تسيبيها تبرد خالص، وبعدين تقسّميها في الأكياس وتشيليها في الفريزر بنفس الطريقة اللي قلنا عليها، وبكده تبقى اللحمة جاهزة عندك، ولما تحتاجيها في أي وقت هتطلعيها من الفريزر وتحطيها على النار مباشرة، ومش هتستني لما تسيح، وتعمليها بعد كده بالطريقة اللي أنت عايزاها.

أما اللحمة المفرومة ممكن تعصجيها وتسيبيها تبرد قبل ما تشيليها في الفريزر، وتقسميها على أكياس وتفرغي منها الهواء، وبكده تبقى جاهزة عندك علشان تعملي بها صواني المكرونة بالبشاميل والجلاش والرقاق والطواجن.

ودي طريقة تتبيل اللحمة المفرومة: وهي إنك تجيبي بصلة وتقطعيها لقطع صغيرة، وتشوّحيها على النار في سمن أو زيت، وبعد ما البصل يتحمر شوية حطي اللحمة المفرومة والبهارات والملح، وسيبيها على النار لغاية ما تتعصج
منقول
كاتب الموضوع : نفرتيتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

أفضل الطرق لحفظ اللحوم :: تعاليق

رد: أفضل الطرق لحفظ اللحوم
مُساهمة في 02.11.12 18:22 من طرف Anosha
مشاركه قيمه
بارك الله فيك
رد: أفضل الطرق لحفظ اللحوم
مُساهمة في 02.11.12 19:51 من طرف نفرتيتي
;)
 

أفضل الطرق لحفظ اللحوم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: الديكور والاثاث Decoration and Furnishing :: تدبير منزلى |تنظيم-تنظيف المنزل-تجارب -حلول-
انتقل الى: