منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
emmy khaled
اميره نشيطه
اميره نشيطه
عدد المساهمات : 153
الاوسمه :
06092010
كل سنه وانتوا طيبين يا احلى بنات واحلى جروبى
دى اول مجموعه هنزلها النهارده عن كحك العيد وان شاء الله كلنا نجرب ويطلع حلو والمبيعرفوش ممكن يجربوا نص او ربع المقادير كتجربه يعنى لو طلع حلو كملى يا قمر

وانا جبتلكوا المقادير بالكوب من بالجرام لان احنا من هنعد نوزع بقا بس المهم تخلى مقاسك كوبايه واحده مش كوبايه للسمن وكوبايه شكل تانى للدقيق عشان يطلع مظبوط

بسم الله نبدأ

[كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكوب)
****************************** ********
المقادير:

3كوب دقيق مليان منخول - كوب سمن سايح
كوب الاربع ماء او حليب دافىء
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ذرة ملح
نص ملعقة صغيرة رائحة كعك
ملعقة كبيرة سمسم

الطريقة:

ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح والسمسم وريحة الكحك
والبيكنج بودر
يقدح السمن ويضاف إلى الدقيق ويدعك جيدا حتى يختلط السمن
مع الدقيق تماماً.
نضع الماء الدافئ او الحليب وتضاف إلى العجين
و تعجن حتى تكور العجينة وتصبح صالحة للنقش
تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا
لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش
او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع
فى صوانى الخبز.
ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة
وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة
عيد سعيد
كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكيلو)
***********************
المقادير:

كيلو دقيق -2 كوب سمن
كوب حليب - 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 ملعقة صغيرة رائحة كعك
2 ملعقة كبيرة سمسم
ذرة ملح
للحشو: عجمية او ملبن او مكسرات محمصة

الطريقة

يخفق السمن بالمضرب حتي ينعم
يضاف الحليب مع الاستمرار في الخفق حتي يتجانس الخليط.
نضع على الدقيق البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكحك.
يصب خليط الحليب بالتدريج فوق خليط الدقيق ويعجن المقدار
حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ولا تلتصق باليد
تقطع العجينة الي كرات متساوية
وتحشي بقطعة صغيرة من العجمية او الملبن( بحجم البندقة الصغيرة)
مع البندق او الجوز وتنقش بالمنقاش
يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة
يخبز الكحك في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبي
يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاجات ويترك حتي يبرد.
ويرش بالسكر البودرة
وعيد سعيد
كحك العيد بالعجمية
***************

كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمن
من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن
قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
زرة ملح – 2 معلقة ريحة كحك
سمسم – معلقة سكر

الطريقة

ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن ..
نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم
نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا
نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة
لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..
حتي ينعم ويتشبع بالسمنه
-نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ
بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه
نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل
أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك..
نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره



كحك العيد بالخميرة الفورية

3 كوب دقيق مليان - كوب سمن سائح
3/4 كوب ماء او حليب دافىء
ملعقة سكر - ملعقة خميرة فورية
نص ملعقة ريحة كحك
زرة ملح
الطريقة
تتبع نفس طريقة الكحك بالبيكنج بودر


ملحوظة:
إذا كنتى عاوزة الكحك ناعم يبقى خلى مقدار السمنة 1 ونص كوب


كحك العيد بالزبادى

كيلو دقيق
كوب سمن
كوب زبادى
باكو بيكنج بودر
2 معلقة ريحة كحك
زرة ملح
ماء للعجن

الطريقة
ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح وريحة الكحك والبيكنج بودر
يضاف السمن ويقلب مع الدقيق لحد ما يختفى
نضرب الزبادى ويضاف الى الدقيق وااسمن
ممكن نضيف ماء اذا لقيتى ان العجينة محتاجة لحد ما يكون عندك
عجينة طرية تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا
لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش
او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع فى صوانى الخبز.
ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة
وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تعاليق
avatar
تسلم ايديكى يا احلي ايمى بجد موضوع الكوب ده اريح واسهل تسلم ايديكى وكل سنه وانتى طيبه يا قمر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى