منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 69749
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
11052012
البامية باللحمة والليمون
[/url]




المقادير:
كيلو لحمة (ضاني أو بتلو أو بقري)
كيلو بامية
2 معل...قة كبيرة زيت ذرة
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
3 أكواب عصير طماطم
ملح وفلفل أسود
3 فصوص ثوم مدقوقين
3 معالق زبدة
فلفل أخضر مقطع قطع صغيرة
2/1 معلقة صغيرة شطة مطحونة
3 بصلات مقطعة قطعاً صغيرة

الطريقة:
1- هاتي اللحمة واغسليها وقطعيها إلى قطع متوسطة الحجم، بعد كده هاتي حلة
وحطي فيها اللحمة وحطيها على نار متوسطة الحرارة مع التقليب المستمر لغاية
ما اللحمة تطلع ميتها وتشربها تاني، بعد ما تشربها ضيفي إليها 3 كوبايات
مية، وضيفي إليها الملح والفلفل والبهارات، وسيبي اللحمة على نار هادية
لغاية ما تلاقيها استوت.

2- أثناء ما اللحمة بتستوي هاتي البامية واغسليها كويس، وبعد كده سيبيها
علشان تنشف وبعدين نظفيها كويس، وشيلي الجزء العلوي والجزء السفلي واغرسيها
بالسكينة من المنتصف.

3- هاتي حلة وحطي فيها الزيدة والزيت، وضيفي ليها البصلة المقطعة وقلبيهم
مع بعض لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي، وبعد كده ضيفي الثوم المدقوق
والبامية وقلبيهم مع بعض لمدة ربع ساعة، وضيفي إليهم الفلفل المقطع مع
استمرار التقليب لمدة خمس دقائق.. بعد كده ضيفي عصير الطماطم وصلصة الطماطم
والملح والفلفل والشطة الحمراء، وسيبيهم على النار لغاية ما تلاقي إن
الطماطم قوامها بقى سميك، ضيفي إليها اللحمة وكوباية كبيرة شوربة اللحمة
وسيبيهم على النار لغاية ما البامية تستوي.

4- اغرفي البامية في أطباق التقديم، وضيفي ليها عصير الليمون.. وبالهنا والشفا.
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تعاليق
avatar
في 23.04.13 9:08فتاة الاحزان
تسلم ايديكى
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى