منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :
07052012
ملف كامل لطرق عمل السجق فى كل بلاد العالم
سجق على الطريقة المصرية




المكونات • 600 جم من السجق المصري النييء

• 100 جم من شرائح الفلفل الأخضر
• 100 جم من شرائح الفلفل الأحمر
• 100 جم من البصل صغير الحجم
• 50 مل من دبس الرومان
• 50 جم من الرومان الطازج
• خل البلسمي
• 20 جم من الثوم

طريقة التحضير • يسخن زيت الزيتون في قدر على النار ويحمر فيه السجق حتى يصبح بني اللون
• يضاف إلى القدر البصل والثوم والفلفل الأحمر والأخضر مع استمرار التشويح
• يضاف الخل البلسمي إلى الخليط ثم دبس الرومان
• يرفع الخليط من على النار ويوضع في طبق للتقديم ويزين ببعض مع الرومان الطازج
• ويصبح الطبق جاهزاً للتقديم


السجق الشرقى


الأول المقادير :

نص كيلو سجق شرقى وقطعيه انصاف







وفلفل أخضر حامى و ألوان زى
ماتحبى وطماطمايه وبصله
وقطعيهم زى الصوره






وصلصله وملح وفلفل 

ونبدأ ...

الأول نحط البصله مع شويه زيت 
و نقلبها تقلبتين 
وبعيدن نحط عليها السجق ونقلبهم
بس براحه عشان السجق مايتهريش





انا بغطيه 3 دقايق لحد ماينزل
كل ميته ودهونه وبعدين بشيل 
الغطا وبعد حوالى دقيقتين بيكون 
دخل فى السوا خالص
نروح حطين عليه الفلفل والطماطم 






ونقلبهم برااحه زى ماتفقنا 
وبعدين نجيب ملعقه كبيره صلصله
وندوبها فى كوباية ميه 
ونحطها على السجق ونحط الملح
والفلفل ونسيبهم يغلو غلوه 





وبكده يبقى الطبق جاهز
وبالهنا والشفا 





أنا بخلى الفلفل الحامى على الوش 
عشان اللى مابيحبش الحاجات الحاميه.



السجق الاسكندرانى












نصف كيلو سجق اسكنرانى 
كيلو الاربع طماطم مقطعه حلقات 
نصف كيلو فلفل رومى معاه 2 فلفل حراق مقطع
5 فصوص توم مقطعين فتافيت
ملعقه صغيره مليانه كارى
ملعقه صغيره فلفل اسود
ملح حسب رغبه
ممكن حبه شطه صغيرين




تنزعى الجلد من السجق وتقطعيه حتت
وتحطى حبه زيت على نار وتحطى التوم عليه اول لما يصفر حطى السجق وقلبى وشوحيه لمده دقيقتين بعدين تحطى الطماطم وتشوحى لمده دقيقه بظبط مع التقليب وبعدين حطى الفلفل الرومى المقطع وتقلبى وتحطى الكارى والفلفل الاسود والملح والشطه وتقلبى كله على بعض هتلاقى كده الطماطم علملتك صوص حلو اوى تعدى تقلبى لغايت لما تستوى ولو احتاجت ميه حطى يادوب ملعقتين كبار ميه وتغطى وتسيبه يشرب ميه ويستوى



شوربة السجق الايطالية



المقادير شوربة السجق الايطالية: 

ربع كيلو سجق ديك رومي مقطع إلى قطع
٢ كوب بروكولي
١ كيس باستا مقلمة غير مطبوخة
٢ و نصف كوب ماء 
نصف م-ص أوراق ريحان مجفف
ربع م-ص بذور نبات الشمرة مطحونة
ربع م-ص فلفل 
١ ثمره بصل متوسطة مفرومة
١ فص ثوم مدقوق
١ علبة عصير طماطم مقطعة
١ علبة مرقة لحم

الطريقة شوربة السجق الايطالية: 

طريقه عمل شوربة السجق الايطالية
توضع السجق في اناء عميق علي نار متوسطه الحراره و تترك حتي النضج
و من ثم يخلط مع السجق بقية المقادير و تترك علي النار حتي الغليان
و من ثم تقلل درجه حرارة النار و يغطي القدر و يترك لمده ١٥ دقيقة مع التقليب كل فتره حتي النضج
و تقدم شوربة السجق الايطاليه الي مائده الطعام

السجق الايطالى


المقادير :


8 قطع من السجق الإيطالي، ساخن أو بارد
4
5 فلفل أخضر خالي من البذر ومقطع
2 بصل مقطع
2 ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
ملح وفلفل


الطريقة :


قومي بتسخين الفرن على درجة حرارة 350 درجة مئوية
احضري صينية وادهني أسفلها بزيت الزيتون
أضيفي الفلفل الأخضر والبصل والملح والفلفل
أضيفي قطع السجق على سطح البصل والفلفل
ضعي غطاء من الفويل على الصينية وضعيها فى الفرن واتركيها لمدة 45 دقيقة
أزيلي غطاء الفويل واتركيها في الفرن من 7
8 دقائق
اقلبي قطع السجق على الناحية الأخرى واتركيه فى الفرن من 7
8 دقائق
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

avatar
الله عليكى يا توتة


بارك الله فيك يا قمر انا بحبة جدا

تصدقى جوعت
avatar
yamii yamiiii gw3tenyyy Smile tslm edk
avatar
تسلم ايديكى
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى