منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
avatar
Seham Mohamed
اميره رائعه
اميره رائعه
رقم عضويتك : 17493
عدد المساهمات : 325
الاوسمه :
04022012
المقادير


5كاسات
دقيق - علبه زبادي -فنجان لبن رايب -نصف كاس زيت -ملعقه كبيره خميره فوريه
مذوبه في نصف كاس مويه مع ملعقه كبيره سكر -3ملاعق حليب بودره -ملعقه
صغيره بيكنج بودر -ملعقه سكر -رشه ملح

الطريقه

ننخل
الدقيق في وعاء العجن ونضيف عليه الزيت ونفرك كويس حتي يختفي الزيت تماما
في الدقيق ثم نضيف الحليب والسكر والبيكنج بودر وره الملح



نضيف الزبادي واللبن وخليط الخميره ونعجن كويس جدا لمده لا تقل عن ربع ساعه وكلما زادت المده تصير العجينه احلي
واذا احتاجت مويه نضيف بالتدريج حتي نحصل علي عجينه ناعمه ملساء ندهنها زيت خفيف ونغطيها ونتركها تتخمر



هنا بعد ما تخمرت ماشاء الله تبارك الله شوفوا كيف شكلها ولاختبار تخمر
العجينه اغرزي اصابعك في العجينه وسوف تلاحظين عدم رجوع العجين مره اخري
مثل الصوره



نبدا في تشكيل العجينه حسب الرغبه وبالحشوات اللي تعجبك
انا استخدمت هذه الحشوات



لبنه-كيري-جبن ابيض-جلاكسي-زيتون مخلوط بزعتر -شيدر مبشور -مرتديلا دجاج -فلفل بارد-نقانق بالجبن مسلوقه

اول شيء الكرواسون

ناخد جزء من العجينه ونفرده علي شكل دائره



نقطع الدائره مثلثات مثل الصوره



نظع قطع الجبن علي الجزء العريض من العجين



نبداء بلف العجين ابتداء من الجزء العريض حتي نصل الي طرف المثلث



الشكل الثاني بحشوه النقانق

ناخذ جزء من العجين ونفرده ونقطع النقانق الي دوائر ونضعها علي طرف العجين



نلف العجين علي شكل اسطوانه



نلف الاسطوانه علي شكل حلزوني



ناخذ جزء اخر من العجينه ونفرده ونقطعه علي شكل شرايح



نلف شريحه العجين علي النقانق



ناخذ جزء من العجينه ونفرده علي شكل دائره صغيره ونضع عليها قليل من حشوه الزيتون والزعتر وجبن شيدر مبشور



نقفل الدائره ونظغط علي الاطراف جيدا اما باليد او بطرف شوكه


نوعت في حشوها بين الزيتون والشيدر ومرتديلا الدجاج والفلفل البارد




نخلط حبه بيض مع ملعقتين حليب سائل ونبدا في دهن المعجنات







بعد دهنها ورشها بالسمسم والسماق او حسب الرغبه نتركها تتخمر 10 دقائق اخري قبل ان ندخلها الفرن

الفرن نكون مسخنينه قبل بربع ساعه علي درجه 180

هنا المعجنات بعد ما خرجتها من الفرن وتركتها تبرد شويه






العجينه هشه وطريه رووووووووووووووووووعه

الكرواسون اللي من غير سمسم اللي حشيه الجلاكسي



اممممممممممممممممممم




لو حبيبتي تفرزي المعجنات تقسميها بعد ما تسبيها تبرد في اكياس الخاص بالثلاجه وتحطيها في الفريزر
ولو حبيبتي تاكلي منها تطلعيها من الفريزر وتسبيها تفك ثلجها تماما واكنك لسه عملاها ويا سلام لو تسخنيها ثواني في الميكروويف
ولو
ما عندك ميكروويف سخني فرن البوتجاز لغايه ما تفك المعجنات من الثلج
وحطيها في صنيه وطفي النار ودخليها دقايق في الفرن وبعدين طلعيها يا سلام
اكنك لسه مسوياه


منقوووووووووووووووووووول
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

avatar
في 04.02.12 3:16دمعة غرام
الله عليكى ياقمر تسلم ايدك
avatar
في 04.02.12 3:25كليوباترا
روووووووووووووعه تسلم ايديكي يا حبيبتى يارب
avatar
جوعتينا

شكلها يجنن

avatar
في 04.02.12 23:40Seham Mohamed
يسلمو مرورك
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى