منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المواضيع الأخيرة
» طرق تفتيح البشرة
اليوم في 1:31 من طرف روح مقتولة

» لتكبير المؤخرة والارداف
اليوم في 1:29 من طرف روح مقتولة

» لو عايبزة تخسى بسرعه
اليوم في 1:24 من طرف روح مقتولة

» طريقة صنع الشوكولاتة
اليوم في 0:44 من طرف كليوباترا

» سلطة البطاطس والبيض
اليوم في 0:38 من طرف كليوباترا

» قهوة الموكا الساخنه
اليوم في 0:37 من طرف كليوباترا

» الزنجبيل لتخفيف آلام العضلات
اليوم في 0:36 من طرف كليوباترا

» شرائح السلمون بالفستق
اليوم في 0:35 من طرف كليوباترا

» السحلب بالمكسرات
اليوم في 0:34 من طرف كليوباترا

» كابتشينو بالكاكاو
اليوم في 0:33 من طرف كليوباترا

طريقه عمل سمبوسك جميله مبتشربش زيت

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :

مُساهمةنفرتيتي

طريقه عمل سمبوسك جميله مبتشربش زيت




المقادير

3 كوب دقيق - 4 ملاعق طعام زيت -3 ارباع كوب ماء -نصف ملعقه صغيرة سكر - ملعقه صغيرة ملح - 1 ملعقه طعام بيكنج بيكنج بودر

الحشوات
ممكن : عصاج بسله + جزر
او بطاطس مسلوقه وهروسه +ملح+فلفل +قليل من الشطه _رشه سماق
او جبن رومى مبشور
او جبن ابيض مهروس +قطع فلفل اخضر+ قطع زيتون اسود
او حشوة السبانخ (نشوح ملعقه طعام بصل مبشور فى قليل من الزيت -نضيف له فص ثوم مفروم ونشوحه معه ونضيف قليل من الصنوبر ونقلب - نضع السبانخ المقطعه فى مصفاه على حمام بخار علشان تتدبل وننزلها ونضغط عليها باليد قليلا تنزل ماءها ثم نضيفها على البصل والثوم ونقلب - نضيف ملح وفلفل وسماق ونتركها تبرد)

الطريقه

ننخل الدقيق ومعه السكر والملح والبيكنج بودر
نضيف الزيت والماء ونعجن
هاتتكون عجينه لينه سهله التشكيل
نتركها ترتاح 10 دقايق

نرش قليل من الدقيق تحت العجينه ونبدا نفردها بالنشابه بسمك رفيع
اقل من نصف سم والعجينه هاتتفرد معاكى بسهوله جدا
نبدا نقطعها بقطاعات او باى شىء مناسب عندك مثل غطاء الخلاط مثلا لتعطيكى حجم معقول للدوائر
نبدا نحشى الوحدات ...كل نوع حشو نميزة بشكل لسهوله الاختيار بين المذاقات اثناء التقديم
مثل مايظهر فى الصوره



الشكل المثلث الكبير بالعصاج والبسله و الجزر
الشكل المثلث الصغير بالجبن الرومى المفرومه
شكل القطايف جزء منها بحشوة الجبن الابيض وجزء بحشوة البطاطس
شكل الفيونكه بحشوة السبانخ

بعد الحشو نضغط على اطراف الوحدات جيدا لتلتصق ببعضها
ثم ندخلها الثلاجه نصف ساعه قبل القلى
نقليها فى زيت غزير ساخن لتاخد لون اشقر او احمر فاتح جميل
مش بتاخد وقت ابدا ..بتستوى بسرعه
ننشلها من الزيت ونصفيها على ورق مطبخ
مش هاتلاقى تحتها ولا نقطه زيت لانها ببساطه زى ماذكرت فى العنوان
مش بتشرب زيت ابدا
بتطلع هشه وطريه مع قرمشه خفيفه جدا من برة

جربوها فهى تستحق التجربه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

طريقه عمل سمبوسك جميله مبتشربش زيت :: تعاليق

soma yousif
اميره نشيطه
اميره نشيطه
عدد المساهمات : 220
الاوسمه :

مُساهمة في 18.01.12 9:51 من طرف soma yousif

بارك الله فيك
نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :

مُساهمة في 18.01.12 16:55 من طرف نفرتيتي

;)
avatar
فتاة الاحزان
مشرفه قسم الشعر
مشرفه قسم الشعر
رقم عضويتك : 2801
عدد المساهمات : 6876
الاوسمه :
العمل/الترفيه : خريجه كلية الحقوق

مُساهمة في 18.01.12 21:57 من طرف فتاة الاحزان

تسلم ايديكى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى