منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :
10012012
طريقة عمل السمك السنجارى بالصور
الموضوع عجبني جدا و حبيت انقله ليكم
حقدم لكم سمك السنجارى مثل اشهر مطعم فى الاسكندريه ( سى جل )

لكن اهم شىء هو تجهيز السمكه بطريقه السنجارى و سوف اشرحها بالتفصيل ( يمكن بائع السمك يجهزها لمن ترغب )


بسم الله نبدأ


المقادير

سمك بورى كبير ( لا تقل السمكه عن نصف كيلو كلما كبرت السمكه يكون أفضل )

بصل مربعات صغيره

ثوم قطع صغيره

فلفل اخضر قطع صغيره ( استخدمت اخضر و اصفر و احمر و برتقالى )

كرفس قطع صغيره ( يمكن استخدام الشبت او الكسبره حسب الرغبه )

طماطم قطع صغيره

عصير ليمونه

ملح / فلفل / كمون

قليل من الزيت


الطريقه

انا استخدمت سمك البورى يمكن استخدام القاروس ايضا




نغسل السمكه و ننزع الخياشيم و نقص الزعانف كلها





و نبدأ فى نزع القشور بالسكين




بسكين حاد نشق ظهر السمكه بدأ من الرأس




و بمحاذاه سلسله الظهر الكبيره حتى نصل الى الذيل





ستصبح السمكه نصفين




نبدأ فى نزع العظمه التى فى المنتصف ( الشوكه الكبيره ) حتى نخرجها





و ننزع امعاء السمكه ( نحترس لوجود بطارخ السمكه ننزعها برفق حتى نستغلها و نملحها و سوف انزل طريقه صنعها فى الركن المخصص )





نجهز صنيه مغطاه بورق الفويل و بها زيت و نضع السمكه بها و وجهها المفتوح لاعلى و نرشها قليل جدا من الملح و الكمون و عصير الليمون

و ندخلها فى شوايه الفرن ( من اعلى فقط ) لمده بسيطه جدا حتى يبيض لون لحم السمكه





نكون خلطين (باقى المقادير ) البصل و التوم و الفلفل و الطماطم و الكرفس و الملح و فلفل و الكمون و عصيرالليمون




و نضعهم على السمكه




و تدخل الفرن المحمى مسبقا على درجه حراره مرتفعه وعلى ارضيه الفرن ( الرف السفلى ) حتى تكمل سواها لا تأخذ وقت لانها رقيقه




نضعها فى طبق التقديم و زينتها بشرائح الجزر و الفلفل الملون و الليمون






و تقدم مع الارزالابيض او الكشرى او الارز الصياديه او برام الارز فى الفرن و طريقتهم على هذا الرابط


₪موضوع متميز₪الارز علي طريقة أم شادى (كشرى، صيادية، برام، بالخلطة) وبالصور التفصيليه

و بجانبها السلطه البلدى صغيره القطع بالبصل او السلطه العاديه و الطحينه و المخلل حسب الرغبه




أتمنى أكون عرفت أشرح طريقه تجهيز السمك و طريقه الطهى

أتمنى تعجبكم و بالف هنا و شفا


منقول
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تعاليق
ماما بتعمله وبيموتو فيه بس انا مش بطيقه معرفش ليه
avatar
جعانه ممممم تسلم ايدك انا عن نفسى بفضل البورى مشوى وصيادية بالشوربة طبعا فى ناس كتير متعرفهاش اسالينى انا اصلى مختلطة اسكندرنية على دمياطية واسالينى بقى على جميع انواع السمك جزاك الله خيرا
@روان كتب:ماما بتعمله وبيموتو فيه بس انا مش بطيقه معرفش ليه

ليه بس يا قمر
ده جميل
@داليا احمد كتب: جعانه ممممم تسلم ايدك انا عن نفسى بفضل البورى مشوى وصيادية بالشوربة طبعا فى ناس كتير متعرفهاش اسالينى انا اصلى مختلطة اسكندرنية على دمياطية واسالينى بقى على جميع انواع السمك جزاك الله خيرا


معلش انا اول مرة اسمع صياديه بالشوربه انا اعرف صياديه لوحدها و شوربه لوحدها هى ايه الصياديه بالشوربه ديه
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى