وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 ملف كامل لطرق عمل بيتزا الجلاش بالصور بالجبنه او البسطرمه او اللحمه المفرومه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2, 3  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
21122011
مُساهمةملف كامل لطرق عمل بيتزا الجلاش بالصور بالجبنه او البسطرمه او اللحمه المفرومه


ملف كامل لطرق عمل بيتزا الجلاش بالصور بالجبنه او البسطرمه او اللحمه المفرومه
أولا فطيرة الجلاش بالجبنه - بيتزا الجلاش بالجبنه




المقادير

جلاش
جبنه بيضاء ناشفه
نعناع
زبده سائحه

نصف كوب لبن
بيضه

الطريقه

ندهن صنيه بالزبد جيدا و نضع ورقتين او ثلاث من شرائح الجلاش نصفهم فى الصنيه و النصف الاخر للخارج و ندهن بالزبد



نأخذ نفس العدد من الورقات و نضعهم بحيث يكون الجزء الخارجى ملاصق للجزء الاول و ندهن بالزبد
هكذا نرص الورقات حول الصنيه كلها و ندهن الزبد حتى ننتهى من الصنيه



نخلط الجبن بالنعناع جيدا و نضعه على الجلاش
يمكننا استخدام انواع مختلفه من الجبن



نبدأ فى غلق اجزاء الجلاش بأخر مجموعه انتهينا منها
ندهن الزبد بين الطبقات و فوق الوجه عند الانتهاء



نقسم الصنيه بسكين حاده حسب رغبتنا مثلثات او مربعات



تخبز فى الفرن حتى تحمر قليلا نخرجها و نضيف لها اللبن المخلوط بالبيض

استخدمت كميه لبن قليله لان صنيتى صغيره يمكنك مضاعفه الكميه لصنيه كبيره




تدخل الفرن مره اخرى حتى تتماسك و ينضج البيض و نحصل على فطيره طريه و لذيذه



تقدم ساخنه او بارده جميله فى الحالتين









هنا من الداخل




يمكن حشو الجلاش باللحوم او الدجاج على حسب رغبتنا
فطيره جميله للسحور و يمكنك عزيزتى صنعها سميكه او رفيعه حسب رغبه اسرتك

جلاش بالجبنه و الخضروات



المقادير :-

لفة جلاش - حوالى 4 ملاعق سمن _ جبنة

رومى مبشور او جبنة بيضاء _ 2 حبة طماطم

مقطعة صغيرة _ 2 حبة فلفل رومى مقطعة

قطع صغيرة _ زيتون اخضر او اسود مقطع

قطع صغيرة _2 بيضة _ كوب لبن _ ملح وفلفل

الطريقة :-

نحضر صينية او صاج مستطيل ويدهن بالسمن

نبدأفى رص نصف كمية الجلاش ورقة ورقة

نضع الجبنة سواء جبنة رومى مبشور او جبنة بيضاء

ثم نضع الطماطم والفلفل الرومى والزيتون





ثم نضع نصف كمية الجلاش الثانى ورقة ورقة

نقطع الجلاش حسب الشكل الذى تحبيه

نضع السمن على النار ونتركه حتى يقدح

ثم نصب السمن على الجلاش وخصوصا فى

مكان التقطيع حتى يتشرب جيدا ويورق



نضع الصاج فى الفرن الساخن لمدة 10 دقائق

نضرب البيض ونضع عليه اللبن والملح والفلفل

ونضرب جيدا

وبعد مرور 10 دقائق نخرج الجلاش من الفرن

ونضع عليه خليط اللبن والبيض

ثم نضعه مرة اخرى فى الفرن ونتركه حتى ينضج




كاتب الموضوع : نفرتيتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

ملف كامل لطرق عمل بيتزا الجلاش بالصور بالجبنه او البسطرمه او اللحمه المفرومه :: تعاليق

طريقة اخرى لبيتزا الجلاش
المقادير

1/2 كيلو جلاش - علبه جبنة نستو- سمنه سايحة - طماطم و فلفل اخضر و زيتون متقطعين دواير .




الطريقة

1- نجيب الصينية و نحط فيها معلقتين سمن و نبدأ نرص ورقة جلاش و بعدين ندهنها بالسمن و هكذا لحد ما نوصل لنص كمية الجلاش , نفرد الجبنه النستو براحة ع اخر طبقة جلاش عملناها بشويش عشان الجلاش ميتقطعش و بعدين نحط الطماطم و الفلفل و الزيتون





2- نبدا نرص باقى الجلاش و مننساش نحط بين كل ورقة و التانية سمن . و لما نخلص الورق كله نقطع الجلاش بالسكين





3- ندهن الوجة ببيضة مخفوقة مع معلقة لبن .




4- ندخل الصينية فرن حار على درجة 200 و نسيبها لحد ما يحمر الوجة و بتاخد تقريبا نص ساعة.
وده شكلها النهائى .






جلاش بالبسطرمه بطريقتين
الطريقة الاولى

المكونات




جلاش

زيتون اخضر او اسود حسب الرغبة

بسطرمة

طماطم مقطعة شرائح

جبن شيدر+جبن موزاريلا



نلف الجلاش فى فوطة رطبة لكى يفك منة التلج




ثم نجهز صينية فرن و ندهنا سمن و نضع الجلاش ورقة جلاش ثم ندهنها زبدة زائبه ثم ورقة جلاش و هكذا لحين ان نضع 5 ورقات جلاش




ثم نضع الحشوة

البسطرمة




الزيتون




الطماطم




الجبن




ثم نقرر نفس هذة الخطوة(نضع ورقة جلاش ثم ندهنها زبدة زائبه ثم ورقة جلاش و هكذا لحين ان نضع 5 ورقات جلاش)

ثم نقطعها و نضيف اليها كوب حليب دافىء مضاف اليه قليل من الملح و الفلفل الاسود و نضيف قليل من الجبنة الموتزارلا على الوجه




و ندخلها الفرن لمدة تقريبا 45 دقيقة او حسب الفرن

و هنا بعد ما نضجت




الطريقه الثانيه

المكونات

2لفة جلاش
بسطرمة+شرائح طماطم مقطع
صغير جدا +فلفل رومى مقطع
زيتون وممكن وضع جبنه مبشورة



اولا---نفرد الجلاش هكذا فى الصنية
بعد وضع قليل من الزيت



ثانيا--- ثم نضع الحشوة ونقفل الجلاش



ثالثا---ثم مقطع الجلاش مربعات



ثم نضع نصف كوب زيت ذرة على الوجه

ونضرب البيض مع اللبن وقليل من
الفلفل الاسمر ونضعها على الوجه



ثم تدخل الفرن حتى تمام النضج



وبالهنا والشفا يارب تعجبكم

جلاش مشكل لحوم

المقادير :

جلاش حوالي نص كيلو

بيبيروني

سلامي

بسطرمة

فلفل رومي مقطع صغير

2 طماطم مقطع صغير

زيتون اسود مقطع صغير

جبنة شيدر مشور ( اختياري )

جبنة روومي مبشوور

2 بيضة

زيت للدهن

صينية للخبيز

واخيرا ونسيت اصورها صلصة طماطم
الطريقة :
ندهن الصينية بشوية زيت ونحط 2 ورقة جلاش

وبعدين ندهن الورقتين بالزيت ونحط ورقين تانيين وندهن الوش بمعجون الطماطم

وبعدين نحط طبقة من الجبنة الرومي

وبعدين نحط طبقة من الجبنة الشيدر

وبعدين نحط البسطرمة

وبعدين نرص السلامي

ونرص البيبيروني


<blockquote class="postcontent restore " style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; word-wrap: break-word; ">وبعدين نحط الطماطم

وبعدين نحط الزيتون ونخفق البيض ونوزعه علي الوش

وبعدين نحط الفلفل الرومي علي الوش

وبعدين نرجع ونعيد اللي عملناه في الاول ونغطي الخلطة بورقتين جلاش

ثم ندهن الوش بشوية زيت ونحط ورقتين تانيين ونقطع الفطيرة وندهن الوش بالزيت
زي مانتوا شايفين الصورة

وندخلها الفرن

وبعد 5 دقايق من دخولها الفرن نكون مجهزين كوباية لبن وبيضة وشوية فلفل اسمر

نحطهم علي بعض ونخفق كويس اوي

وبعدين نطلع الصينية من الفرن زي ما قلنا بعد 5 دقايق بس من دخولها الفرن نحط خليط اللبن والبيض والفلفل الاسمر

وبعدين نستنة شوية لحد ما اللبن يتشرب ونحط علي الوش مبشوور جبنة رووومي
علشان بتخلي الوش مخرفش

ونرجع نحطها في الفرن لحد ما الوش يتحمر

ودة الشكل النهائي

وبألف هنا</blockquote>

فطيرة الجلاش بالدجاج والفطر



المكونات

صدر دجاج
بصلة مقطعة جوانح رقيقة
ملعقة سمن اوزبدة
فطر(فقاع)
جبن مبشور
ورق جلاش
بيضتين
ربع كوب حليب
ملح وفلفل اسود

طريقة التحضير

ناخذ صدرالدجاجة ونضعه في طنجرة بها ماءوعود قرفة وحبات هيل وقرنفل وملح وبصلة تامة على النار ونتركه حتى ينضج.
ناخذ قالب الفرن وندهنه بالزبدة ثم نضع ورقة من الجلاش وندهنها بالزبدة ونترك طرفها خارج القالب حتى نرجعه فوقها في النهاية ثم الورقة الثانية وهكذا ثلاث ورقات .



نأخذ طاوةونضعها على النار ونضع فيها السمن ونضيف البصل ونحرك حتى يذبل البصل عندها نضيف الملح والفلفل الاسود والفطر ونحرك ثم نضيف قطع الدجاج ثم نطفئ النار



ثم نضيف الجبن وبيضة واحدة نحركهم جيدا ونسكبهم فوق ورق الجلاش




ثم نرجع عليهم الطرف الاخر من ورق الجلاش .
ناخذ البيضة ونخلطها مع الحليب ثم نسكبهافوق الفطيرة



وندخلها الفرن حتى تتحمر ثم تترك حتى تبرد وتقطع.



 

ملف كامل لطرق عمل بيتزا الجلاش بالصور بالجبنه او البسطرمه او اللحمه المفرومه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 3انتقل الى الصفحة : 1, 2, 3  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: المعجنات والبيتزا والساندوتشات-
انتقل الى: