تورتة الشيكولاتة بالبندق

نفرتيتي
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :

مُساهمةنفرتيتي

تورتة الشيكولاتة بالبندق



المقادير:
200 جرام شيكولاتة خام مفرومة
200 جرام زبدة طريّة "مش مثلّجة"
كوب سكر بني "متوافر في السوبر ماركت"
معلقة فانيليا
بيضتين
كوبايتين إلا ربع دقيق
ربع كوب كاكاو
كوب إلا ربع لبن حليب
كوب شيكولاتة بالبندق،
وفيه منها أنواع كتيرة موجودة في أي سوبر ماركت

للتزيين ممكن تستخدمي قطع الشيكولاتة اللي على شكل بيض، ودي بتكون موجودة في السوبر ماركت أو في محلات الحلويات، وممكن كمان تستخدمي الكريم شانتي أو الفراولة.

------


الطريقة:
1- حضّري صينية مناسبة للتورتة، وادهنيها بالزبدة، وسخّني الفرن على درجة حرارة متوسطة.


2- أحضري الشيكولاتة الخام، وسيّحيها في حمام ماء دافئ بإنك تحطي الشيكولاتة في طاسة فوق حلة فيها مية بتغلي، علشان تسيح بسخونة بخار المية، وبعد ما الشيكولاتة تسيح سيبيها تبرد شوية.


3- اضربي البيض مع السكر والفانيليا بالمضرب الكهربائي لغاية ما يبقى شكلهم كريمي.


4- ضيفي الشيكولاتة اللي سيّحتيها على الخليط، واضربيهم مع بعض كويس.


5- اضربي اللبن مع الكاكاو والدقيق، وبعد كده ضيفيهم على الخليط السابق، وامزجيهم مع بعض كويس لغاية ما يتجانسوا، وصبّي الخليط في الصينية ودخليها في الفرن السخن.


6- سيبي الصينية في الفرن لمدة ساعة، وبعد كده اختبري العجينة كل فترة بإنك تحطي فيها سكينة، ولو طلعت نظيفة من غير عجين عليها تبقى استوت، وبعد كده طلعيها من الفرن وسيبيها تبرد.


7- ابتدي غطي التورتة بشيكولاتة البندق "نوتيلا"، وزيّنيها ببيض الشيكولاتة أو الفراولة أو الكريم شانتي، وحطيها في طبق التقديم... وبألف


استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تورتة الشيكولاتة بالبندق :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى