طرق جديده لعمل الفراخ البانيه زي المطاعم

avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 73620
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مُساهمةكليوباترا


لفراخ البانيه الي طعمها زي فراخ المطاعم

المقادير
1/2 كيلو فراخ بانيه (فيليه مخلية بدون جلد ولا عظم)
2 بيضة
3/4 كوب دقيق
1 كوب زبادي
1كوب لبن او ماء
ملح - فلفل - بهارات - قرفة
ملعقة خل صغيرة
نص كوب صلصة طماطم
فص ليمون

للتحمير:
بقسماط ناعم
2 كيس مرقة دجاج فورية

الطريقة : -
تخلط المكونات جميعا في الخلاط جيدا ماعدا مكونات التحمير والفراخ البانية ثم نضع فيها الفراخ بعد غسلها جيدا و نتركها فيها لمدة ساعتين عالاقل مع عصر الليمون حتى تمسك الخلطة جيدا بالدجاج و بعد ذلك نخرجها من هذه الخلطة ونمسح باليد ما تبقي من اثار الخلطة عليها ثم نضعها في البقسماط المضاف له مرقة الدجاج الفورية ونحمرها في زيت غزير حتي يصير لونها ذهبيا وتقدم في طبق مفروش بالقدونس و بالهنا والشفا





طريقه تانيه




اليكم اخواتى الاعزاء طريقة عمل فراخ بانية بس اية روعة

احلى من كنتاكى واكل المطاعم

المقادير

فرخة بيضاء

بصلتين

خل وليمون

2 بيضة زيت للقلى

بقسماط مفرى

ملح فلفل بهارات توابل

الطريقة

1.اخلى الفرخة جيدا بنزع العضم والجلد منها جيداااا (ممكن شراء قطع فراخ مخلية من السوبر ماركت او الفرارجى)

2.هاتى تلك القطع المخلية وتبليها بالبصل المفرى والملح والفلفل والبهارات جيدا

3.ضعى الخل على الفراخ المتبلة واتركيها لمدة ساعة او ساعتين

4.هاتى قطعة قطعة من الفراخ وضعى عليها البقسماط المفرى وثم البيض المضروب

5.اقلى هذة القطع فى الزيت واخفضى النار (النار تكون هادئة حتى تستوى الفراخ )

6.بمجرد وصولها للون الذهبى الرائع انزعيها من على النار

7.قدمى احلى الفراخ البانية مع مكرونة او يمكن عملها كسندوتشات رائعة

اتمنى ان تنول اعجابكم


طريقه ثالثه


الكمية تكفي:4 أشخاص
وقت التحضير:30 دقيقة
وقت الطهي:5 دقائق
المقادير:صدور فراخ حسب الرغبة
للتتبيلة فلفل أخضر وطماطم وليمون وبصل
ملح وفلفل وبهارات فراخ قليل من الجنزبيل وجوزة الطيب والقرفة
علبة زبادى
زيت أو سمنالتحضير:هل فكرتى فى ان تتبلى البانية بدون بيض ؟؟؟؟!!!!!!!!
هل فكرتى فى طعم جديد للبانيه

على ضمانتى ...............

أضيفى الزبادى الى الفراخ سوف يعطيعا لون محمر سريعاً ... وسوف يجعل البانيه طرررررررررررى عند المضغ ..... وسوف يضيف مزازة الى الفراخ مما يجعلها تشهى مع الأرز أو المكرونه أو حتى البطاطس المحمرة ............



نبدأ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

حاولى ان يوم تنظيف الفراخ يكون يوم مستقل
حاولى ان تجعلى قطع البانيه متساوية ...
وطبعاً الباقى من قطع الصدور..... سوف نستفيد منه
عند الإنتهاء من تسوية حجم الصدور ...
نجهز التدبيلة الجديدة
بوضع كل المكونات فى الخلاط الا الفراخ والبقسماط ونضربهم جيداا
ويمكن الإستغناء عن البيض نهائياً .

ونضع الصدور فى التتبيلة لمدة ساعة .......

بعد ان تتشبع بالخلطة الجديدة (المضاف اليها الزبادى)
نضعها فى البقسماط الخاص بالتحمير

مع الضغط على الفراخ جيداً للتأكد انها تشبعت من البقسماط
حتى لا تحترق من الداخل
الطبخ: نضع الزيت فى المقلاة ثم نضع بعض عصير الليمون لاضافة نكهة خاصة

ثم نضع الصدور ونقوم بتحميرها جيدا من الجانبين

وبالهنا والشفا

مجمع ومنقول

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
طرق جديده لعمل الفراخ البانيه زي المطاعم :: تعاليق
avatar
????
زائر

مُساهمة في 25.07.10 22:42 من طرف ????

شكرا ليكي يا كليوباترا
maysa
اميره رائعه
اميره رائعه
رقم عضويتك : 300
عدد المساهمات : 325
الاوسمه :

مُساهمة في 29.07.10 23:23 من طرف maysa

شكرا ليكى

فعلا الطريقة اللى بدون بيض ممتاااااااااااااااااااااااااازة

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى