منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 29 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 29 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

بصي وشوفى قدرة قادر

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

21102011

مُساهمة 

???? بصي وشوفى قدرة قادر







مرحبا يا اميرات
النهارده جايبة لكم كيكة حلوة و زاكية
اسمها كيكة قدرة قادر
المهم الطريقة كالتالي !!
المقادير
- تحضير السكر البني
1/2 1 سكر - - - - - - - عصير ليمون ( شوية بس للنكهة)
نصف فنجان قهوة من الماء ( يعني معلقة كبيرة ونص )
توضع المقادير السابقة على النار في الصينية اللى هنعمل فيها الكيكة وبتكون مدورة
يحمص السكر الى ان يصبح لونه بني ثم توضع الصينية على مكان بارد مثل حتى يبرد السكر
المقادير
- تحضير الكريم كراميل
4 اكواب حليب -------- 4 بيضات
ملعقة صغيرة فانيلا -------- 4 ملاعق كبار سكر
توضع المقادير جميعها في الخلاط الكهربائي وتخلط لمدة دقيقتين او اكتر

- تحضير الكيكة
تستخدم كيكة جاهزة ( mix cake ) بنية تحضر الكيكة حسب التعليمات الموجودة على الغلاف
او ممكن نعمل كيكة بالبيت عادية بس تكون بنية وتترك في اناء التحضير
في هذه الاثناء يتم غلي القليل من الماء وتوضع في صينية اكبر من الصينية التي تم استخدامها للسكر







في هذه الصورة كل الاشياء اللى استخدمتها موجودة قبل ما اخلطهم نحدخليط الكيك وخليط الكراميل وصينية بتحتوي على سكر بني والصينية التانية

فيها ماء ساخن
الطريقه

توضع الكريم كراميل على السكر الموجود في الصينية و يوضع فوقه خليط الكيك





في هذه الصورة حطيت الكراميل على السكر وبدات بوضع الكيك على الكراميل

وتوضع الصينية في الصينية الاكبر منها والتي تحتوي على ماء مغلي بشرط الا يتعدى الماء المغلي حافة الصينية الصغيرة
وتوضع في الفرن على درجة 180 ولمدة ساعة





في هذه الصورة حطيت الصينية اللى فيها الكيكة في الصينية اللى فيها الماء





هذه اخر صورة لما جهزت الكيكة قلبتها على صحن وشوفوا ازاى بئي شكلها السكر فوق
والكراميل مع انهم بيتلخبطوا مع ببعض الفكرة انها بتعتمد على كثافة كل مادة وبتحتاج لحرص شديد اثناء وضع خليط الكيك فوق الكراميل واحنا بنقلب الكيك لازم نقلبها فور خروجها من الفرن قبل ماينشف السكر زى ما بنعمل فى الكريم كراميل وهى دى قدرة قادر
يارب تكون عجبتكم وبالهنا والشفا
ومستنية تقييمكم لقدرة قادر




عدل سابقا من قبل mervat ebrahim mohamed في 23.10.11 1:59 عدل 1 مرات

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

بصي وشوفى قدرة قادر :: تعاليق

مُساهمة في 21.10.11 19:40 من طرف ام يوسف

تسلم ايدك

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 23.10.11 2:02 من طرف veta 5m

;) قبلاتى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 23.10.11 2:41 من طرف نفرتيتي

حلو اوى يا قمر
تسلم ايديك بس دى مش اسمها قدرة قادر لان كيكه قدرة قادر بتبقي بالكريم كراميل
بس الواحد فعلا جاع
تسلم ايديك

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 23.10.11 11:09 من طرف oshi410

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى