منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 67497
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
20102011
طريقة عمل صوابع زينب

المقادير
6 أكواب صغيرة سميد
2كوب صغير دقيق
ملعقة صغيرة خميرة
نصف كوب زيت
نصف كوب سمن أو **دة
ماء دافيء للعجن
**(قطر)( أو شربات أو شيرة)
*زيت للقلي
*الطريقة:
_نحضر وعاء نضع فيه السميد و الدقيق
و يحركوا جيدا مع بعض
\\

_ثم نضيف الخميرة و السمن و الزيت
\\

_و نحرك جيدا كما هو موضح بالصور
_ثم نضيف القليل ثم القليل من الماء الدافيء
و نعجن جيدا حتى تصبح عجينة لينة كما هو موضح بالصورة
_نتركها ترتاح لمدة 10 دقائق
\\

_ثم نبدأ بتقطيعها هكذا اعمليها اسطوانات
\\

_و نلفها عالمبشرة الناعمة هذه
\\

حركيها من اعلي اللي اسفل من جميع النواحي
وتصبح هكذا
\\

_و نحمي الزيت عالنار و نقلي هكذا حتى
تحمر الأصابع و يصبح لونها ذهبي
\\

_ترفع من الزيت و تصفى جيدا على ورق كلينكس المطبخ
_نغمرها بالقطر هكذا
\\

_و ترص في طبق التقديم
_و تقدم باردة مع فنجان قهوة


\\

صحه وعافيه
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

avatar
في 21.10.11 0:42ام انتصار
تسلم ايدك
avatar
ااااااه مش قدره منظرها مغرى قوى
بس معلش سؤال هو لازم السميد ده علشان عايزه اقوم اعملها دلوقتى
اه وهو ايه اصلا السميد ده علشان شكلى كده خيبه قوى
avatar
في 22.10.11 0:22كليوباترا
بصي انا ماليش في الحلو اوى هههههههه بس ده دقيق بيبقي اسمه دقيق سميد يارب حد يدخل ينقذنا لحسن انا فى الضياع بس بديله ايه معرفشي بصراحه نورتونى يا بنات
في 22.10.11 2:40دوما توك
وانا كمان شرحكم

شكل ستات الزمن دا كله فى الصياع

ربنا يستر على الجيل اللى هنربيه هيطلع ازاى
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى