وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 فطائر اللحمة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
20092011
مُساهمةفطائر اللحمة




فطائر اللحم
المقادير:
لعمل العجين:


  • كوب زبد
  • 3 كوب دقيق
  • 2 صفار بيض
  • ملعقة صغيرة كركم
  • 3/4 كوب ماء مثلج
  • 1/2 ملعقة صغيرة ملح


للحشو:


  • 1/2 كيلو لحمة مفرومة
  • بصلة متوسطة مفرومة
  • 3 ملعقة كبيرة زيت
  • 2 ملعقة كبيرة ماء
  • 1/4 كوب بقسماط
  • ملح وفلفل
  • 1/2 ملعقة صغيرة زعتر


الطريقة:
1- اخلطي الدقيق والملح والكركم واعجنيهم مع الزبدة في العجانة.

2- اخفقي الصفار مع الماء وحطيهم على العجين تدريجيا، واستمري في العجن لحد ما تبقى العجينة ناعمة.

3- لفي العجين في بلاستيك وحطيه في التلاجة لمدة نصف ساعة علشان يتماسك.

4- في الوقت ده حضّري الحشو: شوحي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق لحد ما لونه يبقى دهبي، وبعدين حطي اللحمة المفرومة.

5- قلّبي اللحمة مع البصل لحد ما يبقى لونها بني وبعدين حطي الزعتر وقلبيها وسيبيها لمدة 10 دقائق لحد ما اللحمة تستوي.

6- تبّليها بالملح والفلفل، ولو اللحمة لسه فيها سائل ممكن تحطي البقسماط وقلّبيها وسيبيها تبرد.

7- لعمل الفطائر: طلعي العجين من التلاجة وسيبيها تبرد لمدة 10 دقائق.

8- افردي العجين على سطح مرشوش دقيق وقطّعيه بالشكل اللي انتي تحبيه.

9- اخفقي البيض والماء وادهني به أطراف الفطيرة وحطي كمية من الحشو على أحد الطرفين.

10- اقفلي الطرف التاني واضغطي عليه بطرف شوكة.

11- رصي الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت، واخبزيه في الفرن لمدة
30 – 35 دقيقة، وممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي، وكمان ممكن
تعملي مكرونة بالصوص الأبيض، وبالهنا والشفا.



ملحوظة:
ممكن تغيري في الحشو، مثلا سبانخ بالجبنة أو فراخ أو خضروات.

كاتب الموضوع : روان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

فطائر اللحمة :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق
 

فطائر اللحمة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: المعجنات والبيتزا والساندوتشات-
انتقل الى: