منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 23 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 23 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

البراني (برام البامية)

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

20092011

مُساهمة 

default البراني (برام البامية)






المقادير:

  • كيلو لحمة
  • كيلو إلا ربع بامية
  • بصلة كبيرة مفرومة
  • 2 فص ثوم مفروم
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة أو سمنة
  • ملح وفلفل
  • بهارات


الطريقة:
1- اغسلي اللحمة كويس، واسلقيها في شوية مية، وبعد كده صفّي الشوربة كويس، وشيليها على جنب.

2-
هاتي الطاجن اللي هتعملي فيه البامية، وشوّحي فيه البصلة مع الزبدة أو
السمنة، لغاية ما يبقى لونها دهبي، وبعد كده ضيفي اللحمة المسلوقة،
وقلّبيهم مع بعض.

3- وبعد كده ضيفي الثوم المفروم، وقلّبي الخليط مع
بعضه شوية، وبعدين ضيفي البامية مع التقليب لمدة دقيقة، وبعد كده تبّليها
بالملح والفلفل والبهارات، وبعد كده ضيفي كوب شوربة من اللي سلّقتي فيها
اللحمة، وسيبيها تغلي شوية على النار، وبعد كده ارفعيها من على النار،
ودخّليها الفرن على درجة حرارة متوسطة، وسيبيها لمدة نصف ساعة، وطلّعيها
وقدّميها مع أرز بالشعرية.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى