منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
نفرتيتي
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :
15092011
كفتة البطاطس




المقادير:
34 كيلو بطاطس مسلوقه 34 سوي وتبشر بالمبشره
14 كيلو لحمه متعصجه بدون طماطم
3 بيضات
2 ملعقه بشر بصل التفل بس
2 ملعقه بقدونس
1 كوب دقيق
1 كوب بقسماط
زيت للتحمير
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقه كسبره
بصل بودر ثوم بودر كركم كمون ملح وفلفل علي الدقيق اللي هستخدمه في البانيه وكمان من نفس التوابل علي البقسماط علشان تعزز النكهه في الكفته

طريقة التحضير:

اولا بسلق البطاطس 34 سوي مع ماء بارد وشويه ملح
بعد السلق اشرها بالمبشره او اهرسها بالهراسه او الشوكه ووتتبيليها بتوابلك الخاصه حسب رغبتك
اضيف تفل البصل والثوم المفروم واللحمه المتعصجه والبقدونس والكسبره والملح والفلفل
اما البيض فالنصيحه انه ينضاف تبعا لسلق البطاطس يعني لو مسلوقه قوي فمفيش داعي تضيفي كتير علشان متبقاش سايله صعب تشكيلها ميزانك عينك وملمس الكفته
علي الرخامه تضيف رشه دقيق واشكل الكفته علي هيئه عمود او اسطوانه طويله حسب ذوقك وابدأ اقطع منها اصابع متوسطه الطولالفها بالدقيق ليساعد لي التشكيل
ابدأ اضيفها للدقيق المتبل ثم البيض المخفوق ثم البقسماط المتبل
والخطوه المهمه انه لازم يتحط في الثلاجه 12 ساعه او الفريزر 14 ساعه علشان يثبت الخلطه البانيه
عليه ومتفكش ساعه القلي
وبعد خروجه من الثلاجه يقلي في زيت غزير ساخن
نصيحه مهمه اضيفي ملعقه بيكنج صودا او كربوناتو الي البقسماط او الدقيق اذا كان اخر طبقه علي البانيه
ده بيساعد انه يطلع لونه ذهبي وميغيرش لون بعد اول قليه يعني يفضل لون المقالي ذهبي طول فتره القلي وميسودش في تاني دفعه في القلي


مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى