كفتة البطاطس

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

نفرتيتي
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18504
الاوسمه :

مُساهمةنفرتيتي

كفتة البطاطس




المقادير:
34 كيلو بطاطس مسلوقه 34 سوي وتبشر بالمبشره
14 كيلو لحمه متعصجه بدون طماطم
3 بيضات
2 ملعقه بشر بصل التفل بس
2 ملعقه بقدونس
1 كوب دقيق
1 كوب بقسماط
زيت للتحمير
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقه كسبره
بصل بودر ثوم بودر كركم كمون ملح وفلفل علي الدقيق اللي هستخدمه في البانيه وكمان من نفس التوابل علي البقسماط علشان تعزز النكهه في الكفته

طريقة التحضير:

اولا بسلق البطاطس 34 سوي مع ماء بارد وشويه ملح
بعد السلق اشرها بالمبشره او اهرسها بالهراسه او الشوكه ووتتبيليها بتوابلك الخاصه حسب رغبتك
اضيف تفل البصل والثوم المفروم واللحمه المتعصجه والبقدونس والكسبره والملح والفلفل
اما البيض فالنصيحه انه ينضاف تبعا لسلق البطاطس يعني لو مسلوقه قوي فمفيش داعي تضيفي كتير علشان متبقاش سايله صعب تشكيلها ميزانك عينك وملمس الكفته
علي الرخامه تضيف رشه دقيق واشكل الكفته علي هيئه عمود او اسطوانه طويله حسب ذوقك وابدأ اقطع منها اصابع متوسطه الطولالفها بالدقيق ليساعد لي التشكيل
ابدأ اضيفها للدقيق المتبل ثم البيض المخفوق ثم البقسماط المتبل
والخطوه المهمه انه لازم يتحط في الثلاجه 12 ساعه او الفريزر 14 ساعه علشان يثبت الخلطه البانيه
عليه ومتفكش ساعه القلي
وبعد خروجه من الثلاجه يقلي في زيت غزير ساخن
نصيحه مهمه اضيفي ملعقه بيكنج صودا او كربوناتو الي البقسماط او الدقيق اذا كان اخر طبقه علي البانيه
ده بيساعد انه يطلع لونه ذهبي وميغيرش لون بعد اول قليه يعني يفضل لون المقالي ذهبي طول فتره القلي وميسودش في تاني دفعه في القلي


استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
كفتة البطاطس :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى