وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 نقلا من اميره من اميرات المنتدى طريقه عمل البيتزا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
10062010
مُساهمةنقلا من اميره من اميرات المنتدى طريقه عمل البيتزا


هنابايطاليا عندنا دقيق خاص بالبيتزا الى مكانش اشتري دقيق ابيض مقدار نصف كيلو نضيف عليه قليل ملح خميرة خبز , نصف كاس زيت زيتون , ملعقة صغيرة سكر سنيدة , تخلط بللماء دافئ . نتركها تخمر جيدا حتى لمدة ساعتين لا يهم بعد ذلك نسرحها لتاخد شكل الييتزا و نضيف لها صلصة طماطم مع ملح و زعتر ومن الفوق نقطع الموتزريلا و ندخلها الفرن بللصحة والعافية
كاتب الموضوع : كليوباترا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

نقلا من اميره من اميرات المنتدى طريقه عمل البيتزا :: تعاليق

thaaaanks
احب اضيف طريقتى للبيتزا وهيا شبه طريقتك بس مع بعض الاختلافات
ده بعد إذنكم طبعا
انا بجيب المقادير دى
كيلو دقيق - كيلو طماطم - خميرة - 1/2 كوب لبن - 1/2 كوب زيت - معلقة ملح صغيرة -فلفل الوان مقطع لمكعبات صغيرة - زيتون اسمر شرائح - زيتون اخضر شرائح- جبنة - معلقة فلفل اسمر - معلقة كمون - معلقة سكر صغيرة - 1 بصلة كبيرة - 2 فص توم كبير
والطريقة كالآتى :
1- بحضر الخميرة وادوبها فى نص معلقة السكر فى اناء صغير واحط عليها اللبن واسيبها تخمر
عقبال ماجهز الدقيق
2- بنخل الدقيق وبعدين اعمل حفرة فى النص كده واضيف معلقة صغيرة ملح و1/2معلقة السكر ونصف كوب زيت 3- وعقبال ما الخميرة تخمر اجهز صلصة الطماطم ودى بعملها بطريقة خاصة بتدى نكهة حلوة قوى جربوها ومش هاتخسروا وهيا انى بجيب الطماطم واغلى ميه فى حلة واحط فيها الطماطم لمدة دقيقة وبعدين اشيلها احطها فى ماية باردة وبعدين اخدها واقشر مقدار الطماطم كله وبعدين اقطعة مكعبات صغيرة واجيب حلة تانية ابتدى اقطع قيها البصلة شرائح صغيرة مع فصين التوم وادبلهم شوية ع النار وبعدين احط عليه الطماطم اللى قطعتها واتبلهم بالكمون والملح والفلفل الاسمر واسيب الخليط ده يغلى شوية
4 - طبعا هاتكون الخميرة خمرت اجيبها واحطها على الدقيق اللى جهزته قبل كده وابتدى اعجن هتلاقى العجينة فى الاول مفكوكة بس بعد دقيقتين هتلاقيها لمت معاكى ومفيش مانع اننا نزود شوية ماية لو حسينا ان العجينة مش بتلم معانا وبعد ما نعجنها كويس (علامات العجين الناجح ان العجينة كلها بتفك من على ايدك ومش بتلزق يها تانى) نسيبها تستريح لمدة ربع ساعة
5- وبعد ماتستريح ناخدها ونقسمها ونفردها فى الصوانى المقدار ده بيعمل اربع صوانى مقاس متوسط
6- وبعدين بعد منفردها نحط عليها صلصة الطماطم بالتساوى على الصوانى كلها وبعدين بقى نحط بقيت الخضار اللى عندنا (الفلفل الاخضر والاحمر والاصفر -الزيتون الاخضر والاسمر) وبعدين نحط عليها الجبنة بتاعتنا من على الوش سواء (رومى او موتزاريلا او بارميزان)على حسب امكانية كل بيت وتحطيها فى الفرن على درجة حرارة متوسطة
وبالهنا والشفا


اتمنى تقولولى رأيكم واللى تعملها وتجربها فيكم يأميرات تبلغنى برأيها
 

نقلا من اميره من اميرات المنتدى طريقه عمل البيتزا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: المعجنات والبيتزا والساندوتشات-
انتقل الى: