طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية

صفحة 1 من اصل 3 1, 2, 3  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

avatar
monaalunaa
رقم عضويتك : 18255
عدد المساهمات : 3881
الاوسمه :

مُساهمةmonaalunaa


طريقة عمل القرص الطرية بالصور


نصف كيلو لبن حليب او رايب
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه لو عايزاها نعمه قوى لو وسط يبقى ربع كيلو سمن اوزبد
باكو بيكنج بودر
معقتين كبيره خميره
معلقه كبيره سكر
عجوه حسب الرغبه
لو عاييزه تحطى سمسم على العجينه تحمرى شويه بس مش قوى يبقى لونهم دهبى


تخلطى
الدقيق واللبن والسكر والخميره والبيكنج بودر مع بعض وتعجنى لحد مايختفى
الدقيق وبعدين تسخنى السمن كويس وتحطيه على العجينه والسمسم حسب الرغبه
وتعجنى حتى تصبح طريه ومتمسكش فى ايديك وتتركيها تخمر فى مكان دافى لمده
ساعه او ساعه ونصف لان الجو برد لان لضمان نجاحها الخمر والرفع

ولما تحسى
انها نفشت كده وزادت تجيبها وطبعا تكونى محضره العجوه لو كانت بها نواه
تطلعيه وتعمليها على النار بسمنه حتى تصبح طريه وناعمه تبقى سهله فى
العجينه وبعدين تجيبى العجينه وتعمليها على شكل كور وتبططى حاجه بسيطه
وتحطى العجوه وتبططى على شكل دائره وتسيبها ترفع لمده طويله








ويريت تعملى ده
كله باليل وتسيبيها طول الليل وتخبيزيها الصبح لانها لازم ترفع جامد
والجوبرد وتخبزيها فى فرن متوسط الحراره وعلى فكره المقادير دى بتعمل 4 او 5
صوانى وسط وان شاء الله تطلع معاكى كويسه ودة شكلها النهائي



يارب تعجبكم وتقيموني يارب

صفحة 1 من اصل 3 1, 2, 3  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية :: تعاليق
avatar
فاطمة الزهراء
اميره فضيه
اميره  فضيه
رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4841
الاوسمه :

مُساهمة في 09.07.11 12:23 من طرف فاطمة الزهراء

ياسلام يامنى تسلم ايدك ياقمر
لو تسمحيلى بقى اضيف عليها بحكم ان انا من الفلاحين يعنى من بلدها الاصلى
النص كيلو سمنه ده كتير قوى كده حتبقى عامله زى الكحك لكن مع الربع او اقل من الربع كمان حتكون طريه وخفيفه وممكن تعمليها بزبده مع زيت بدل السمنه
وكمان فى الطريقه احنا بنسخن السمنه الاول ونضيفها على الدقيق ونقلبهم كويس وبعد مايبرد شويه نضيف الحليب مع السكر مع الخميره عشان الخميره ماتموتش من الحراره العاليه ونعجن كويس
وطبعا لازم اقيم لانى بحبها قوى مع انها مش ماشيه مع الرجيم خالص
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 72456
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مُساهمة في 09.07.11 12:57 من طرف كليوباترا

يا ه فكرتونى يا بنات جدتى كانت بتعمله لينا يارب يخليها ويخليكم يارب تسلموا يا قمرات واضافه رائعه يا فطومه منمن يارب تقومى بالف سلامه ياروحي يارب
avatar
monaalunaa
اميره فضيه
اميره  فضيه
رقم عضويتك : 18255
عدد المساهمات : 3881
الاوسمه :

مُساهمة في 09.07.11 13:32 من طرف monaalunaa

ربنا يخليكم لية يا احلي اميرات وميرسي جدا يا فطوم علي الاضافة ومعاكي حق طبعا ممكن نقلل السمن حتي عشان الكوليسترول
bosswoman
اميره نشيطه
اميره نشيطه
عدد المساهمات : 217
الاوسمه :

مُساهمة في 09.07.11 20:22 من طرف bosswoman

صفحة 1 من اصل 3 1, 2, 3  الصفحة التالية

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى