منتدى وصفات كليوباترا wasafatcleopatra

بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره والشعر والجسم والعروسه

طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية 551

طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية

شاطر

monaalunaa
اميره فضيه
اميره  فضيه

رقم عضويتك : 18255
عدد المساهمات: 3881
الاوسمه:
09072011

طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية

مُساهمة من طرف monaalunaa


طريقة عمل القرص الطرية بالصور


نصف كيلو لبن حليب او رايب
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه لو عايزاها نعمه قوى لو وسط يبقى ربع كيلو سمن اوزبد
باكو بيكنج بودر
معقتين كبيره خميره
معلقه كبيره سكر
عجوه حسب الرغبه
لو عاييزه تحطى سمسم على العجينه تحمرى شويه بس مش قوى يبقى لونهم دهبى


تخلطى
الدقيق واللبن والسكر والخميره والبيكنج بودر مع بعض وتعجنى لحد مايختفى
الدقيق وبعدين تسخنى السمن كويس وتحطيه على العجينه والسمسم حسب الرغبه
وتعجنى حتى تصبح طريه ومتمسكش فى ايديك وتتركيها تخمر فى مكان دافى لمده
ساعه او ساعه ونصف لان الجو برد لان لضمان نجاحها الخمر والرفع

ولما تحسى
انها نفشت كده وزادت تجيبها وطبعا تكونى محضره العجوه لو كانت بها نواه
تطلعيه وتعمليها على النار بسمنه حتى تصبح طريه وناعمه تبقى سهله فى
العجينه وبعدين تجيبى العجينه وتعمليها على شكل كور وتبططى حاجه بسيطه
وتحطى العجوه وتبططى على شكل دائره وتسيبها ترفع لمده طويله








ويريت تعملى ده
كله باليل وتسيبيها طول الليل وتخبيزيها الصبح لانها لازم ترفع جامد
والجوبرد وتخبزيها فى فرن متوسط الحراره وعلى فكره المقادير دى بتعمل 4 او 5
صوانى وسط وان شاء الله تطلع معاكى كويسه ودة شكلها النهائي



يارب تعجبكم وتقيموني يارب
َ
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

مُساهمة في السبت 9 يوليو - 12:23 من طرف فاطمة الزهراء

ياسلام يامنى تسلم ايدك ياقمر
لو تسمحيلى بقى اضيف عليها بحكم ان انا من الفلاحين يعنى من بلدها الاصلى
النص كيلو سمنه ده كتير قوى كده حتبقى عامله زى الكحك لكن مع الربع او اقل من الربع كمان حتكون طريه وخفيفه وممكن تعمليها بزبده مع زيت بدل السمنه
وكمان فى الطريقه احنا بنسخن السمنه الاول ونضيفها على الدقيق ونقلبهم كويس وبعد مايبرد شويه نضيف الحليب مع السكر مع الخميره عشان الخميره ماتموتش من الحراره العاليه ونعجن كويس
وطبعا لازم اقيم لانى بحبها قوى مع انها مش ماشيه مع الرجيم خالص

مُساهمة في السبت 9 يوليو - 12:57 من طرف كليوباترا

يا ه فكرتونى يا بنات جدتى كانت بتعمله لينا يارب يخليها ويخليكم يارب تسلموا يا قمرات واضافه رائعه يا فطومه منمن يارب تقومى بالف سلامه ياروحي يارب

مُساهمة في السبت 9 يوليو - 13:32 من طرف monaalunaa

ربنا يخليكم لية يا احلي اميرات وميرسي جدا يا فطوم علي الاضافة ومعاكي حق طبعا ممكن نقلل السمن حتي عشان الكوليسترول

مُساهمة في السبت 9 يوليو - 20:22 من طرف bosswoman

مُساهمة في السبت 9 يوليو - 20:31 من طرف monaalunaa

ميرسي يا قمر

مُساهمة في السبت 9 يوليو - 21:50 من طرف كليوباترا

ضيفته يا منمن هوه انتى اللي عملاه بايديكي مكتبتيش اسمك عليه ليه هحاول احط اسمك عليه علشان هتلاقي المنتديات اخدته هههههههههههههههه

مُساهمة في الأحد 10 يوليو - 3:50 من طرف روان

هو انتي اللي عملاه يا منمن ؟

تسلم ايدك

مُساهمة في الأحد 10 يوليو - 9:55 من طرف monaalunaa

لا يا جماعة مش انا الي عملاه بأدية انا مجمعاه من كذا مكان

مُساهمة في الأحد 10 يوليو - 14:55 من طرف emy ghanem

تسلمى يا احلى منوس فى الدنيا

    الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء 1 سبتمبر - 14:04