منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى

طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية

صفحة 1 من اصل 3 1, 2, 3  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

09072011

مُساهمة 

default طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية





طريقة عمل القرص الطرية بالصور


نصف كيلو لبن حليب او رايب
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه لو عايزاها نعمه قوى لو وسط يبقى ربع كيلو سمن اوزبد
باكو بيكنج بودر
معقتين كبيره خميره
معلقه كبيره سكر
عجوه حسب الرغبه
لو عاييزه تحطى سمسم على العجينه تحمرى شويه بس مش قوى يبقى لونهم دهبى


تخلطى
الدقيق واللبن والسكر والخميره والبيكنج بودر مع بعض وتعجنى لحد مايختفى
الدقيق وبعدين تسخنى السمن كويس وتحطيه على العجينه والسمسم حسب الرغبه
وتعجنى حتى تصبح طريه ومتمسكش فى ايديك وتتركيها تخمر فى مكان دافى لمده
ساعه او ساعه ونصف لان الجو برد لان لضمان نجاحها الخمر والرفع

ولما تحسى
انها نفشت كده وزادت تجيبها وطبعا تكونى محضره العجوه لو كانت بها نواه
تطلعيه وتعمليها على النار بسمنه حتى تصبح طريه وناعمه تبقى سهله فى
العجينه وبعدين تجيبى العجينه وتعمليها على شكل كور وتبططى حاجه بسيطه
وتحطى العجوه وتبططى على شكل دائره وتسيبها ترفع لمده طويله








ويريت تعملى ده
كله باليل وتسيبيها طول الليل وتخبيزيها الصبح لانها لازم ترفع جامد
والجوبرد وتخبزيها فى فرن متوسط الحراره وعلى فكره المقادير دى بتعمل 4 او 5
صوانى وسط وان شاء الله تطلع معاكى كويسه ودة شكلها النهائي



يارب تعجبكم وتقيموني يارب

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية :: تعاليق

avatar

مُساهمة في 09.07.11 12:23 من طرف فاطمة الزهراء

ياسلام يامنى تسلم ايدك ياقمر
لو تسمحيلى بقى اضيف عليها بحكم ان انا من الفلاحين يعنى من بلدها الاصلى
النص كيلو سمنه ده كتير قوى كده حتبقى عامله زى الكحك لكن مع الربع او اقل من الربع كمان حتكون طريه وخفيفه وممكن تعمليها بزبده مع زيت بدل السمنه
وكمان فى الطريقه احنا بنسخن السمنه الاول ونضيفها على الدقيق ونقلبهم كويس وبعد مايبرد شويه نضيف الحليب مع السكر مع الخميره عشان الخميره ماتموتش من الحراره العاليه ونعجن كويس
وطبعا لازم اقيم لانى بحبها قوى مع انها مش ماشيه مع الرجيم خالص

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

avatar

مُساهمة في 09.07.11 12:57 من طرف كليوباترا

يا ه فكرتونى يا بنات جدتى كانت بتعمله لينا يارب يخليها ويخليكم يارب تسلموا يا قمرات واضافه رائعه يا فطومه منمن يارب تقومى بالف سلامه ياروحي يارب

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

avatar

مُساهمة في 09.07.11 13:32 من طرف monaalunaa

ربنا يخليكم لية يا احلي اميرات وميرسي جدا يا فطوم علي الاضافة ومعاكي حق طبعا ممكن نقلل السمن حتي عشان الكوليسترول

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 09.07.11 20:22 من طرف bosswoman

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

صفحة 1 من اصل 3 1, 2, 3  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى