وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 ااالكرنفال

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
02062011
مُساهمةااالكرنفال


بسم الله


الكرنفال دى اكله ايطالى ومعنى كلمة الكرنفال يعنى المهرجان ودلوقتى حتعرفو هى ليه اسمها كده
هى اكله متكامله غذائيا


المقادير

كوب كبير رز ابيض

جزره
بطاطسيه متوسطة الحجم
شوية بسله خضرا


ربع كيلو لحمه مفرومه

معلقه كبيره دقيق وكوباية حليب زيت و زبده ومكعب مرقة ماجى وشوية جبنه رومى او بارميجان لعمل البشاميل

الطريقه


الاول حنسوى الرز على الطريقه الايطاليه
وهى اننا نشوحهه فى شوية زيت وبعدين نزود الميه او الشوربه وهو على نار متوسطه ونقلب لحد مايتشرب الميه وكل مالميه تنشف نزود ميه كمان ونقلب لحد مايستويي وماتنسيش تظبطى الملح والميه الى بتزوديها بتكون سخنه الرز بيطلع فى الاخر معجن شويه وقوامه كريمى


ثانيا حنقطع الجزر والبطاطس مكعبات وحنشوحهم فى الزبده مع البسله ونزود ملح وفلفل وبعدين نزود شوية ميه ونسيبهم يستوو

ثالثا نعمل البشاميل عن طريق اننا نشوح الدقيق فى الزيت والزبده وبعدين نضيف الحليب ونقلب وبعدين نضيف مكعب مرقة ماجى والجبنه الرومى او البارميجان ومش حنحتاج نزود ملح

رابعا نعصج اللحمه

نجيب صنيه مستطيله صغيره ندهنها زبده ونضع طبقة بشاميل تم نضع الرز ثم نضع البطاطس والجزر والبسله ثم نضع اللحمه المعصجه ثم نضع طبقه اخرى من البشاميل على الوجه ونرش عليها جبنه بارميجان
نحطها فى الفرن على درجه250 درجه مئويه لحد الوش مايتحمر



[img][/img]



وبالهنا والشفا

ماتنسوش التقييم
كاتب الموضوع : فاطمة الزهراء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

ااالكرنفال :: تعاليق

رد: ااالكرنفال
مُساهمة في 03.06.11 14:10 من طرف manyensh
تستهلي التقيم ياقمر
طريقه جديده وحلوه جدا .....عرفه وقت كتير بيطلع مني الرز معجن ومش عرفه اعمل فيه ايه
بالشكل ده انا ممكن اعمله الطريقه الجميله ديه
رد: ااالكرنفال
مُساهمة في 03.06.11 19:42 من طرف كليوباترا
يا مظبطانا ديما يا فطومه ربنا يكرمك يارب
رد: ااالكرنفال
مُساهمة في 03.06.11 20:29 من طرف فاطمة الزهراء
@manyensh كتب:
تستهلي التقيم ياقمر
طريقه جديده وحلوه جدا .....عرفه وقت كتير بيطلع مني الرز معجن ومش عرفه اعمل فيه ايه
بالشكل ده انا ممكن اعمله الطريقه الجميله ديه


ربنا يباركلى فيكى يارب يا امانى ويحفظك ياقمر يارب
لما الرز يعجن منك قوللهم انا الى قاصده اعمله على الطريقه الايطاليه يعنى غلطتك انك بتحبى تنوعيلهم
ربنا يباركلك فيهم يارب
رد: ااالكرنفال
مُساهمة في 03.06.11 20:31 من طرف فاطمة الزهراء
@كليوباترا كتب:
يا مظبطانا ديما يا فطومه ربنا يكرمك يارب


انا عيونى ليكم ياحبيتى
 

ااالكرنفال

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: طبخات واطباق رئيسيه بكل اللغات-
انتقل الى: