وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
وصفات كليوباترا

منتدى نسائي لكل ما يهم المراه العربيه عنايه بالبشره ,الشعر ,الجسم ,العروسه ,ديكور ,ازياء ,الحياه الزوجيه طبخ
 
الرئيسيةالرئيسية  المجلهالمجله  البوابةالبوابة  بحـثبحـث  دخولدخول  التسجيلالتسجيل  
شاطر | 
 

 التيراميسو

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
02062011
مُساهمةالتيراميسو


التيراميسو من اشهر الحلويات الايطاليه واكثرها انتشارا وهو سهل ولذيذ جدا والناس هنا كلها ايطاليين واجانب بيحبوه جدا وبيحبو ياكلوه سواء جاهز او معمول فى البيت

ودى طريقته من بيته

المقادير

بسكوت سافوياردى SAVOIARDI

وده بسكوت بيجى جاهز وبيكون اصابع صنع من البيض والسكر بيكون جاف وبمجرد مابيلامس الكريمه بيتشربها وبيكون طرى جدا زى الكيكه





والبسكوت ده موجود فى مصر فى السوبر ماركت

250 جبنه ماسكاربونى MASCARPONE

والجبنه دى جبنه مخصوص للتيراميسو بس انا مش متأكده هى موجوده فى مصر ولا لكن لو مش موجوده ممكن تستبدليها باى جبنه عادبه بتعملى بيها الحلويات وقوامها بيكون كريمى تقيل زى الكيرى كده







4 صفار بيض

4 معالق سكر

كريمه لبانى او كريم شانطيه

هنا بتكون عباره عن علبة قشطه مخصوصه للحلويات بتكون فيها قشطه سايله بتوضع فى الفريزر لحد ماتكون بارده جدا بس مش مجمده عشان تعرفى تضربيها بالمضرب بعد ماتحطى عليها معلقتين سكر وتضربيها بالمضرب لحد ماتتحول لكريمه

بالنسبه لمقدار الكريمه بتكون مساويه للجبنه او اكتر منها شويه


كاكاو لتغطية الوجه

فنجان قهوه سريعة الذوبان


الطريقه


الاول حتضربى صفار البيض مع السكر ولازم يكون الاناء الى بتشتغلى فيه جاف والمضرب جاف
ممكن تستعملى مضرب يدوى او مضرب كهربى
حتضربى بسرعه لحد مايصبح قوامها كريمى

بعدين تضيفى الجبنه على الصفار وتضربى كويس وبعدين تجيبى الكريمه الى انتى مجهزاها وتضربيها معاهم
لحد مايمتزجو جيدا

بعدين تجيبى صنيه مستطيله حوالى 25 او 30 سم وتجيبى القهوه والبسكوت
تحطى البسكوت فى القهوه وتشيليه بسرعه يادوبك يتشرب منها شويه صغيره مش كتير عشان مايكونش مر
وتبتدى ترصى البسكوت فى الصينيه لما تعملى اول طبقة بسكوت تحطى نص مقدار الخليط الى انتى عملتيه
وبعدين ترصى طبقه تانيه من البسكوت على الكريمه بعد ماتحطيه فى القهوه زى ماعملتى تماما فى الطبقه الاولى وبعدين تحطى النص التانى من الخليط
وبعدين بمصفى صغيره حترشى الكاكاو على الوش لحد ماتغطى الوش تماما وتحطيه فى التلاجه وتسيبيه يبات طول الليل عشان البسكوت يتشرب الكريمه كويس











وبالهنا والشفا



ماتنسوش التقييم
كاتب الموضوع : فاطمة الزهراء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

التيراميسو :: تعاليق

رد: التيراميسو
مُساهمة في 03.06.11 14:13 من طرف manyensh
شكلها لذيذ جدا تفتح النفس
جزاكي الله كل خير
رد: التيراميسو
مُساهمة في 03.06.11 18:17 من طرف كليوباترا
يا جامد يا فطوم يا قمر تسلمي يا رب طبعا تم التقييم ديما جيبه لينا الجديد
رد: التيراميسو
مُساهمة في 03.06.11 20:37 من طرف فاطمة الزهراء
@manyensh كتب:
شكلها لذيذ جدا تفتح النفس
جزاكي الله كل خير

فعلا جميله جدا والميزه ان الاطفال بيحبوها جدا وهى غنيه بالبيض ومنتجات الالبان
نورتينى يا امانى ربنا يجازيكى كل خير ياقمر
رد: التيراميسو
مُساهمة في 03.06.11 20:41 من طرف فاطمة الزهراء
@كليوباترا كتب:
يا جامد يا فطوم يا قمر تسلمي يا رب طبعا تم التقييم ديما جيبه لينا الجديد

ربنا يكرمك ياكليوباترا يارب ويجعله كله فى ميزان حسناتك يارب
 

التيراميسو

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وصفات كليوباترا  :: طبخات واكلات من كل بلاد العالم :: قسم الطبخ :: الحلويات الشرقيه والغربيه-
انتقل الى: