منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 37 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 37 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

لقمه القاضي بصوص الشيكولاته هتاكلوا صوابعكو وراها

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

06052011

مُساهمة 

default لقمه القاضي بصوص الشيكولاته هتاكلوا صوابعكو وراها




لقمه القاضي بصوص الشيكولاته هتاكلوا صوابعكو وراها




لما رحت السنه اللى فاتت المصيف لقيتهم بيعملوا لقمه القاضي بطريقه كانت جميله و جديده بالنسبه ليا
كانوا بيعملوا لقمه القاضي و بدل مايحطوها فى الشربات او العسل لقيتهم بيحطوا عليها صوص الشيكولاته و بتتاكل سخنه و بتبقى تحفه و هقولكم دلوقتى الطريقه ازاى و ابقوا قولولى رايكم


لقمة القاضى

الكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 70 دقيقة
وقت الطهي: 10 دقائق

المقادير:

1/2 كيلو دقيق
قطعة خميرة بيرة في حجم عين الجمل
ملعقة سكر
ماء دافئ
ذرة ملح
زيت غزير للتحمير
شربات أو سكر بودرة أو صوص شيكولاتة

التحضير:

1- يضاف للخميرة ملعقة السكر وقليل من الماء الدافئ وتترك لتخمر.
2- يضاف الملح للدقيق ويقلب ثم يضاف لهما الخميرة بعد تخمرها وتقلب ثم يضاف الماء الدافئ ويقلب العجين حتى يصبح مابين السيولة والصلابة (شبه سائلة أو لينة نوعا ما)
ثم تترك لتخمر لمدة ساعة ثم تقلب بالملعقة بسرعة ليهبط العجين وتترك لتخمر ساعة ثانية.

الطبخ: 1- تؤخذ قطعة عجينة باليد اليسرى وتغرف بملعقة صغيرة مدهونة زيت باليد اليمنى وتوضع قطعة العجينة الصغيرة في زيت التحمير الغزير وهكذا حتى يصبح لون الوحدات ذهبيا وتنشل من الزيت على مناديل للتخلص من الزيت الزائد.
2- تسقى بالشربات أو يرش عليها السكر أو صوص الشيكولاتة.

ملاحظات: علشان تكون مقرمشة ضيفي على الدقيق ملعقة نشا صغيرة مليانة
ولما تحطي الكرات في الزيت وطي النار واستمري في تقليب لقمة القاضي لغاية ما تحسي انها قرمشت ونشفت من بره (بتاخد حوالي 10 دقايق تقليب مستمر) وبعدين ارفعي النار واستمري في التقليب لغاية ما توصل للون الذهبي الجميل

صوص الشيكولاته



المقادير

4/3 كوب سكر سنيدة
4/1 كوب شراب الذرة الخفيف (يباع سوبر ماركت)
6 ملعقة من حبيبات الشوكولاتة
2/1 ملعقة شاي فانيليا ويفضل السائلة
4/1 كوب ماء ساخن
4/1 كوب ماء دافئ

الطريقه:


يستخدم صوص الشوكولاتة كنوع تكميلي للحلويات والايس كريم ويضاف لحليب الشوكولاتة ويفضل تسخينه قبل التقديم
- يوضع الماء والسكر وشراب الذرة على النار ويترك على نار متوسطة حتى يبدأ بالغليان .
- تذوب الشوكولاتة بحمام مائي .
- يبعد خليط الماء والسكروالدرة عن النار ويضف إليه الشوكولاتة الذائبة ويحرك جيداً .
- ثم يضاف إليه الفانيليا و4/1 كوب ماء دافئ
- يوضع في علبه محكمة الغطاء ويترك في الثلاجة كحد ادنى 3 أيام قبل الاستخدام .

منقول

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

لقمه القاضي بصوص الشيكولاته هتاكلوا صوابعكو وراها :: تعاليق

مُساهمة في 06.05.11 20:26 من طرف فاطمة الزهراء

ان شاء الله اجربها
تسلم ايدك

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 06.05.11 20:45 من طرف نفرتيتي

بالهنا و الشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 07.05.11 19:54 من طرف emy ghanem

وااااااااااااااااااااااو يا جامد يا جامد انا بحبها اووووووووووى بالعسل وبالسكر بس مش كنت اعرف انها بالصوص الشيكولا كمان لازم اجربها واقولك ايه رأيى يا توتة يا قمر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى