منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 33 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 33 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

شاطر
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
avatar
ام تحتمس
اميره برونزيه
اميره برونزيه
رقم عضويتك : 2200
عدد المساهمات : 1326
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
03052011

طريقة عمل القراقيش المصريه خطوه خطوه بالشرح والصور التفصيليه





اولا المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق
كوب لبن دافىء
ملعقه طعام ممسوحه خميره
ربع كيلو سمن او زبده

ربع كوب ماء
ملعقه صغيره ملح
سمسم وحبه البركه



يسخن السمن و تترك علي النار الي ان تغلي يجب ان يسخن ويغلى ولكن بدون ان يحترق بنسميه مقدوح
نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينس



وننضيف السمن الساخن





نقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعا










وبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون بهذا الشكل





نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى





ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول
وممكن نحشيها تمر (عجوه هكذا





وده شكل العجوه بداخلها
ونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين







بعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمر
نرصها فى صينيه وده شكلها شوفوا لونها من تحت مثل فوق بالظبط
وتقدم مع احلى فنجان شاى






والف هنا وشفا يارب تعجبكم

منقول
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
تعاليق
تسلم ايديكى يا قمر جبتى ايام رمضان على بالنا ربنا يعيده عليكى وعلينا بالف مليون خير ياااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااارب
avatar
تسلم ايدك يا ام تحتمس بس لو معنديش ورق زبدة ادهن الصينية والة اعمل ايه ؟ لاني بالكويت ومعرفش بيتباع فين ورق الزبدة دة
avatar
ممكن بتهيالي يا بنات تدهنى الصينيه وترشي عليها دقيق زي الكيك كده هيبقي مش بيلصق تسلم يا قمر موضوع تحففففففففففففففه
هجربها ان شاء الله واقولكم النتيجة Smile
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى