استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
23032011
طريقة عمل البصاره المصريه

البصاره المصرية


المقادير:

ربع كيلو فول جاف بدون قشره
ربطتين كزبرة خضراء
بصلة متوسطة
عدد من فصوص الثوم حسب الرغبة
قليل من النعناع الجاف
ملح و فلفل حسب الذوق
- للتقلية عدد من فصوص الثوم مع كزبرة جافة


الطريقة:

- ينظف الفول و يضاف كمية من الماء كافية لسلقه , تضاف الكزبرة الخضراء و النعناع الجاف و البصلة و الثوم , يجب عدم وضع اى ملعقة اثناء تسوية الخليط لكى ينضج الفول و ندعه حتى يستوي تماماً .
- بعد تمام النضج , ندع المزيج يبرد قليلاً ثم يخلط بالخلاط .
- يعاد الخليط للنار قليلا و يتبل بالملح و الفلفل حسب الذوق .
- تتم عمل التقلية بالثوم و الكزبرة الجافة المدقوقين جيدا و يحمر فى القليل من الزيت و السمن ثم يزين بها وجه الطبق و تقدم .


أكله لذييييييييييييذه وبتمنى الكل يجربها
مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

تعاليق

avatar
في 23.03.11 14:06كليوباترا
لذيذه جدااااااااا تسلم ايديكى
في 23.03.11 15:48اسماء وسام
يسلم ايدك يا جميل بس انا بعملها على طريقة جدتى يعنى بسلق الفول +الثوم+البصل+الكسبرة الخضراء+التوابل وبعد ما تستوى تبرد شويه واضربها فى الخلاط وبعد كده اجيب حلة واضع قليل من الزيت واضعه على النار واضع فيه بصلة مفرومة تصفر ثم اضع عليها البصارة تاخد غلوة ثم نضعها فى اطباق ونضع فوقها البصل المقلى وبالهنا والشفا بس انا برضه هجرب طريقتكوعلى فكرة حماتى بدل ما بتحت كسبرة خضراء بتحت كراويه
avatar
اكل جدتنا بردو مفيش احسن منه
استعرض الموضوع السابقاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى