كبة لبنية , كبة باللبن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

farah
رقم عضويتك : 3804
عدد المساهمات : 79
الاوسمه :

مُساهمةfarah

المقادير:

- مقادير عجينة الكبة :
نصف كيلو لحمة مفرومة خالية من الدهن ( لحمة هبرة )
نصف كيلو برغل ناعم ( أو أكثر حسب الرغبة ) مغسول ومصفى
2 بصلة
ملح
بهار , فلفل اسود , قرفة

- الحشو :
صنوبر محمص أو جوز مفروم
نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلتين مفرومين ناعم جداً ( اختياري )
ملح فلفل بهارات

صلصة اللبن :
1 ك لبن زبادي
بيضة
ربع ملعقة نشاء صغيرة

كوب حليب سائل

2 فص ثوم
بقدونس أو كزبرة مفرومة
ملعقة سمنة


الطريقة:

- تفرم اللحمة بفرامة اللحمة مرة واحدة .
- يفرم البرغل ثلاث مرات مع البصل و البهارات , ثم يدعك البرغل و اللحم جيداً ليمتزجوا مع بعض حتى تتكون لديك عجينة الكبة .

- تحضير الحشو :
- تقلي البصلة ثم نضيف اللحمة و البهارات و تقلب حتى يجف الماء تماماً ثم ترفع عن النار و يضاف الصنوبر أو الجوز .
- قطعي عجينة الكبة لقطع صغيرة ثم رقيها و اغلقيها من طرف واحد , احشيها باللحمة المجهزة ثم اغلقيها , بللي يديك بالماء البارد أثناء عملية الرق و الإغلاق . - تقلى الكبة بالزيت و نضعها جانبا .
- في قدر عميق نضع اللبن و بياض البيضة و النشاء و الحليب ثم نخلطه جيدا ثم نضعه على نار هادئه و نستمر بالتحريك حتى يغلي .
- نضيف أقراص الكبه المقلية على خليط اللبن و ندعهم لمدة عشر دقائق .
- نقلي الثوم و البقدونس في مقلى بالسمنة و نضعه فوق اللبن المغلي .
- تقدم لوحدها أو مع الارز بالشعيرية .

" أفكار الشيف "
- يمكن سلق أقراص الكبة عوضاً عن قليها , ضعي قدر كبير به ماء مملح و مغلي , اضيفي أقراص الكبة و يجب أن تكون النار قوية و الماء في حالة الغليان عند اضافة الكبة , دعي الكبة على نار متوسطة مدة عشر دقائق ثم ارفعيها بلطف و ضعيها مع صلصة اللبن .

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking
كبة لبنية , كبة باللبن :: تعاليق
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 72634
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مُساهمة في 04.03.11 22:40 من طرف كليوباترا

فكره جديده جدا تسلم ايدبيكى مجهود رائع
Mai Hasan
اميره نشيطه
اميره نشيطه
عدد المساهمات : 176
الاوسمه :

مُساهمة في 04.03.11 23:39 من طرف Mai Hasan

تسسسسسلم الأيادى يا جميل الكبه دى اصلا اختراع ما بالك بقى بصوص اللبن
ام ميدووو
اميره جديده
اميره جديده
عدد المساهمات : 16
الاوسمه :

مُساهمة في 14.03.11 14:36 من طرف ام ميدووو

تسلم يدك اخت الكريمه اجربها واقولك رايى فيها
بس انا بحبه بدون لبن
اكتب لكى اكله جميله والله يعطيك الف عافيه وجربيه وعرفينى اريك فيها
هى عباره عن اكله صنيه بس جميله اسمها طبق تنتاكى صينى عباره عن صدور دجاج ويقطع رفيع 2 حبه جزر مقطع 4 حبه كوسا مقطعه بصلتين مقطع فصين توم شويه ملح بريركان فلفل احمر صلصه الصويا كاتشب معلقتين نشا نصف كوب ماى === الطريه يغمس اقطع الدجاج فى طحين وبعدين البيض وبعدين الطحين تانى وبعدين يترك شويه وبعدين اقليهم فى الزيت على نار متوسطه ولحين النضج وبعدين نضع قليل من الزيت ونحمر الكوسا والجزر ثم نحمر البصل والتوم وبعدين نضيف الدجاج وقليبيه مع بعض ماشى كده ============مقادير الصوص======================= 3ملاعق نشاء وصوص الصوياالصويا نذزب النشاء فى فى نصف كوب ماى ونضيفالصويا والكاتشب وبعدين نضيف كلا على بعض فى الحاله ونقلبه كويس على النار وبعدين نضعه فى صنيه بيركس فى الفرن لمده 10 دقائق
وبالهناء

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى